Foto: AFP/Scanpix/LETA

Berijs Trocs, kurš šosezon līdz uzvarai Stenlija kausā aizveda Vašingtonas "Capitals" komandu, kļuvis par citas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienības, Ņujorkas "Islanders" galveno treneri, vēsta līgas mājas lapa.

Sadarbību ar "Capitals" Trocs oficiāli pārtrauca 18. jūnijā un jau pēc pāris dienām paziņojis par jaunām darba attiecībām. Līgums ar Ņujorkas klubu noslēgts uz pieciem gadiem par 20 miljoniem dolāru, kas esot divreiz vairāk nekā 55 gadus vecais treneris saņēmis Vašingtonā, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

"Kad tu uzraksti atlūgumu, tev parādās jaunas iespējas," saka treneris. "Bija ļoti patīkams pārsteigums saņemt no viņiem zvanu gandrīz uzreiz pēc tam, kad par manu lēmumu uzzināja NHL iekšienē. "Islanders" ģenerālmenedžeris pastāstīja savu redzējumu un plāniem attiecībā uz komandu (..) un man tas patika. Tāpēc viņi mani aicināja uz Ņujorku, nedaudz mainīt komandas kultūru, mēģināt izcīnīt Stenlija kausu. Tā nu mēs to darīsim."

Aizvadītajā sezonā Ņujorkas "Islanders" ieņēma 11. vietu NHL Austrumu konferences kopvērtējumā. Iepriekšējais treneris Dugs Veits tika atbrīvots no amata 5. jūnijā.

Kā ziņojām, Troca vadībā "Capitals" pirmo reizi ieguva Stenlija kausu, finālsērijā ar 4-1 pieveicot izcilu debijas sezonu aizvadījušos NHL jaunpienācējus Lasvegasas "Golden Knights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!