Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas pirmajā mačā Kolorado "Avalanche" ar rezultātu 8:6 (3:2, 4:2, 1:2) savā laukumā pieveica Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

NHL vēsta, ka šī bija trešā rezultatīvākā Stenlija kausa izcīņas pusfinālu un finālu spēle. Vērtējot visas Stenlija kausa izcīņas kārtas, šis mačs bija desmitais rezultatīvākais.

"Avalanche" labā šajā mačā divus vārtus guva Džosefs Teilors Komfers, bet ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Miko Rantanens, Neitens Makkinons un Gabriels Landeskogs. Vārtus guva arī Keils Makars, Nazems Kadri un Endrū Kogliano.

Kolorado komandas vārtus sargāja Dārsijs Kempers, kurš atvairīja 13 metienus, bet 7:19 minūtes pirms otrā perioda beigām viņš savainojuma dēļ atstāja laukumu. Vārtos stājās Pāvels Francuzs, kurš tika galā ar 18 metieniem.

Savukārt "Oilers" sastāvā Konors Makdeivids guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet Evanders Keins un Raiens Nūdžents-Hopkinss iekrāja vārtus un rezultatīvu piespēli. Vārtus guva arī Zaks Haimans, Raiens Makleods un Dereks Raiens.

Edmontonas komandas vārtus spēles pirmajā daļā sargāja Maiks Smits, bet viņš atvairīja 19 no 25 metieniem un tika nomainīts 27. minūtē. Viņa vietu ieņēma Miko Koskinens, kuram izdevās atvairīt 20 metienus.

Spēles pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet 14 sekundes pirms pirmā pārtraukuma Makars deva vadību "Avalanche" vienībai. Otrās trešdaļas pirmajās trīs minūtēs Kadri un Makleods apmainījās ar precīziem metieniem, bet tad "Avalanche" guva trīs vārtus pēc kārtas, ieliekot pamatus uzvarai.

Turpinājumā trīs vārtus guva arī "Oilers" hokejisti, bet pēdējās sekundēs atspēlēties neizdevās, un Landeskogs raidīja ripu tukšos vārtos.

Austrumu konferences finālsērijā spēkosies Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!