Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu, ko izcīnīs čempionvienība, šovasar nevarēs vest uz Krieviju vai Baltkrieviju, paziņoja NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs.

Deilijs pirms sākās NHL finālsērija starp Kolorādo "Avalanche" un Tampabejas "Lightning" atklāja, ka abām komandām ir paziņots, ka vienas vai otras komandas krievu vai baltkrievu hokejisti nevarēs šovasar vest Stenlija kausu uz savām valstīm.

Tradīcija paredz, ka čempionvienības katrs spēlētājs var vienu dienu pavadīt ar kausu, piemēram, to aizvedot mājās.

Ņemot vērā Krievijas karu Ukrainā, kas ilgst jau ceturto mēnesi, un Baltkrievijas kara atbalstīšanu, Deilijs paziņoja, ka spēlētāji no šīm valstīm nevarēs uz tām vest Stenlija kausu tuvākajā laikā.

"Kauss nedosies uz Krieviju vai Baltkrieviju," teica Deilijs. "Nākotnē varbūt būsim parādā šo kausa ceļojumu. Līdzīgi tas notika pandēmijas laikā, taču noteikti ne šovasar."

Tampabejas vienībā ir trīs Krievijas hokejisti (Ņikita Kučerovs, Andrejs Vasiļevskis un Mihails Sergačovs), kamēr "Avalanche" vienībā ir tikai viens spēlētājs no Krievijas Valērijs Ņičuškins.

Vēl NHL komisārs Gerijs Betmans norādīja, ka komandas tāpat varēs draftēt spēlētājus no Krievijas vai Baltkrievijas.

Pirmajā finālsērijas spēlē "Avalanche" ar 4:3 pārspēja "Lightning", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!