Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijā labi pazīstamais hokeja treneris Jūliuss Šuplers turpmāk vadīs savas dzimtās Slovākijas pagājušās sezonas čempionvienību "Zvolen".

Šuplers, kurš šomēnes svinēs 63.dzimšanas dienu, kopš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izveidošanas vadījis tikai šī čempionāta komandas. Laika posmā no 2008.gada 22.maija līdz 2011.gada 29.martam viņš bija Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" galvenais treneris. Turpinājumā viņš pievienojās Maskavas CSKA komandai, bet tika atlaists neilgi pirms 2011./12.gada sezonas beigām, savukārt pagājušajā sezonā slovāks vadīja Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass" un atkal tika atlaists pirms pašām sezonas beigām.

Šo sezonu Šuplers bija iesācis bez kluba.

Kā spēlētājs Šuplers pārstāvēja tikai Slovākijas klubus, bet trenera karjerā viņš strādājis ne tikai ar vairākām Slovākijas vienībām, Slovākijas valstsvienību un Rīgas "Dinamo", bet arī ar Čehijas klubu Prāgas "Sparta" un Latvijas komandu "Rīga 2000".

Tāpat Šuplers divos termiņos vadījis arī Slovākijas izlasi - no 1993. līdz 1996.gadam (pirmais valstsvienības treneris pēc neatkarības iegūšanas) un no 2006. līdz 2008.gadam.

"Zvolen" komanda pagājušajā sezonā otro reizi vēsturē triumfēja Slovākijas čempionātā, bet šo sezonu aizvada daudz neveiksmīgāk un pirmajās 13 spēlēs tikusi vien pie 12 punktiem, kas kopvērtējumā ļauj apsteigt tikai Slovākijas U-20 izlases bāzes komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!