Foto: F64

Šveices valstsvienības kandidātu sarakstā startam "Visp Cup" ar Latvijas izlases līdzdalību ir 22 hokejisti, trešdien ziņoja Šveices Hokeja federācija (SIHF).

Turnīrs no 13. līdz 19.decembrim notiks Šveices pilsētā Fispā ar Latvijas, Norvēģijas, Slovākijas un Šveices komandu līdzdalību.

Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers uz turnīru ir izsaucis 22 spēlētājus - divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus.

Tiek uzsvērts, ka 16. un 17.decembrī Šveices izlase aizvadīs pēdējās divas draudzības spēles pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm 2022.gada februārī.

Sastāvā ir 22 spēlētāji, tostarp septiņi hokejisti, kuri pavasarī spēlēja pasaules čempionātā Rīgā, - vārtsargi Reto Bera ("Fribourg-Gotteron"), Leonardo Dženoni ("Zug"), aizsargi Fabians Heldners ("Lausanne") un Romēns Lēfels ("Lugano"), kā arī uzbrucēji Kristofs Berči ("Lausanne"), Fabriss Hercogs ("Davos") un Tristans Šervejs ("Bern").

Arī Fišers grib redzēt pēc iespējas vairāk potenciālo olimpisko spēļu braucēju, un ierindā nav neviena spēlētāja, kurš piedalījās Vācijas kausa izcīņā novembrī.

Šveices valstsvienība ir "Visp Cup" čempione, 2019.gada decembrī svinot pārliecinošas uzvaras pār Norvēģiju un Krieviju.

16.decembrī Šveice vispirms tiksies ar Latviju, bet dienu vēlāk aizvadīs vēl vienu cīņu ar Slovākiju vai Norvēģiju.

Šveices izlases kandidātu saraksts turnīram:

vārtsargi - Reto Bera ("Fribourg-Gotteron"), Leonardo Dženoni ("Zug");

aizsargi - Patriks Gērings, Kristians Marti (abi - Cīrihes "Lions"), Andrea Glauzers, Fabians Heldners (abi - "Lausanne"), Zamuels Kreiss ("Zug"), Simons le Kultrs (Ženēvas "Servette"), Romēns Lefels ("Lugano"), Janniks Rātgebs ("Biel-Bienne");

uzbrucēji - Kristofs Berči, Demjens Riā ("Lausanne"), Getons Hāss ("Biel-Bienne"), Fabriss Hercogs, Marko Millers, Svens Zentelers, Janniks Cēnders (visi - "Zug"), Deniss Hollenšteins, Deniss Malgins (abi - Cīrihes "Lions"), Mauro Jergs, Zamuels Valzers (abi - "Fribourg-Gotteron"), Tristans Šervejs ("Bern").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!