Foto: Shutterstock

Lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, Šveices otrās hokeja līgas klubiem "HC Ajoie" un "HC La Chaux-de-Fonds" bija nepieciešams izdarīt 46 pēcspēles metienus, kas ir pasaules rekords profesionālajā vīriešu hokejā, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Aizraujošo un principiālo spēli klātienē noskatījās 2215 līdzjutēju, kuriem tika sagādāts patiešām iespaidīgs hokeja šovs. "HC La Chaux-de-Fonds" sākumā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču līgas līderiem neizdevās noturēt šo pārsvaru un divi "HC Ajoie" kanādiešu spēlētāji rezultātu izlīdzināja - Antonijs Verē 63 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 2:2. Pagarinājums noslēdzās bez vārtu guvuma, un komandas iesāka mest "bullīšus", kas izvērtās par ilgu šovu.

Uzvaras vārtus 45. metienā "HC Ajoie" komandai nodrošināja Tibo Fosārs.

"HC Ajoie" laboja ne tikai 28 gadus senu Šveices rekordu pēcspēles metienos, bet arī kļuva par pasaules profesionālā vīriešu hokeja rekordistiem. Līdz šim garākā "bullīšu" sērija tika pieredzēta Vācijas DEL līgā 2010. gadā, kad "ECH Munchen" un Štaubingas "Tigers" spēli pabeidza ar 42 metieniem. 2014. gadā Floridas "Panthers" un Vašingtonas "Capitals" izdarīja 40 "bullīšus".

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" šogad sasniedza jaunu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) "bullīšu" rekordu - mačā pret Jaroslavļas "Lokomotiv" oktobrī tika izdarīti 36 metieni.

Garākā pēcspēles metienu sērija hokejā kopumā reģistrēta sieviešu hokeja spēlē, kad pagājušā gada februārī Stokholmas AIK un "Brynas Gavle" spēlē uzvarētāju noteikšanai bija vajadzīgi 56 "bullīši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!