Foto: F64

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs oficiāli apstiprināts par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas galveno treneri, vēsta vienība.

Tieši pirms mēneša "Sariarka" galvenā trenera amatu pameta Aleksejs Fetisovs, bet viņa vietā kā pienākumu izpildītājs tika iecelts līdzšinējais palīgs Tambijevs.

Kaut pirmajā mačā Tambijeva vadībā vienība cieta zaudējumu, nākamajās desmit spēlēs tā tikusi pie deviņām uzvarām.

Tambijevs "Sariarka" komandas treneru korpusā sāka strādāt pirms šīs sezonas, bet pirms tam četras sezonas viņš vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību "Rīga". Savukārt janvārī Tambijevs tika atbrīvots no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumiem, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Tambijevs 2012.gadā vadīja Latvijas U-18 izlasi un kopā ar komandu pasaules čempionātā augstākajā divīzijā Čehijā izcīnīja devīto vietu. Gadu vēlāk jau ar Latvijas U-20 izlasi pasaules čempionātā tika iegūta desmitā vieta, kā rezultātā nācās atstāt augstāko divīziju.

Latvijas valstsvienībā Tambijevs nospēlēja 15 gadus un savu pēdējo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2007.gadā Maskavā. Tambijevs Latvijas izlasē ir visu laiku rezultatīvākais hokejists - viņš 208 spēlēs ir sakrājis 150 (66+84) rezultativitātes punktus.

Kā zināms, "Sariarka" komandā spēlē Ēriks Ševčenko, Artūrs Kuzmenkovs un galvenā trenera dēls Kirils Tambijevs, turklāt Ševčenko pašlaik ir rezultatīvākais aizsargs visā līgā.

Līgas kopvērtējumā Kazahstānas klubs ar 58 punktiem 28 spēlēs atrodas līderpozīcijā, kaut, Tambijevam stājoties amatā, tas atradās vien sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!