Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs pēc Federāciju kausa izcīņas atzina, ka viņš ieraudzījis pāris spēlētājus, kuri varētu palīdzēt gada nogalē gaidāmajā Pasaules čempionātā otrajā spēcīgākajā divīzijā.

Atgādinām, ka svētdien Latvijas U-20 hokejisti izcīnīja pirmo vietu Federācijas kausa izcīņā, kas norisinājās Rīgā.

"Kopumā ar turnīru esmu apmierināts. Tā kā pēdējā brīdī tika izlemts, ka tajā startēs U-20 izlase, pieaicinājām tos spēlētājus, kuri uz doto mirkli bija pieejami, un kuri vēl nav devušies prom uz saviem ārzemju klubiem. Pirms paša turnīra kopā aizvadījām tikai divus treniņus. Turnīrā esmu apmierināts ar komandas attieksmi un pašatdevi," Latvijas Hokeja federācijai stāstīja Tambijevs, kuram arī pāris lietas nepatika izlases sniegumā. "Nepatika man spēles organizēšana, disciplīna. Pirmās divas spēles bija labas, trešajā bija jūtams, ka spēlētāji līdz galam nav noskaņojušies. Kaut arī brīdināju puišus, ka spēle būs grūta un asa. Redz, pat spēles sākumā nācās paņemt pusminūtes pārtraukumu, lai sapurinātu komandu, jo redzēju, ka zaudējam tieši noskaņošanās ziņā."

"Viennozīmīgi šīs turnīrs dos vielu pārdomām, redzu jau dažus puišus, uz kuriem varēšu paļauties decembrī pasaules čempionātā. Pamazām sāk iezīmēties sastāvs," turpināja treneris.

Novembrī Rīgā norisināsies Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs, kurā U-20 izlases rindas papildinās vairāki spēlētāji.

"Noteikti, šajā turnīrā mums nespēs palīdzēt Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti. Ir pieci - seši spēlētāji, kuri pastiprinās izlasi, un kuriem noteikti būtu jāspēlē pasaules čempionātā. Bez šī papildspēka, uzdevums būs grūti izpildāms. Pārsvarā tas skar uzbrukuma līniju," stāstīja Tambijevs.

Pasaules čempionāta otrajā spēcīgākajā divīzijā Latvijas U-20 hokejisti gada nogalē par vienīgo ceļazīmi uz eliti sacentīsies ar Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Polijas un Slovēnijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!