Leonīda Tambijeva trenētā un aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā hokeja komanda Karagandas "Sarjarka" otrdien izcīnīja Kazahstānas čempiones titulu.

Otrdien "Sarjarka" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Kokšetau "Arlan" vienību, finālsērijā svinot uzvaru ar 4-2.

Uzvaras vārtus 52. minūtē guva Ivans Bezrukovs, bet Ņikita Anohovskis sekundi līdz mača beigām iemeta ripu tukšos mājinieku vārtos.

Iepriekšējās cīņas Karagandas vienībai bija beigušās ar rezultātu 2:3, 1:2, 3:2, 4:3 (pagarinājumā) un 2:1 (pagarinājumā).

28 gadus vecais Siksna ir komandas kapteinis un Kazahstānas komandā spēlē jau sesto sezonu pēc kārtas. Aizvadītajā sezonā Siksna 45 čempionāta spēlēs izcēlās ar sešiem precīziem metieniem un 19 piespēlēm.

2020. gada pavasarī Leonīds Tambijevs piekrita parakstīt līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Vladivostokas "Admiral". Tomēr drīz kļuva zināms, ka "Admiral" izlaidīs gaidāmo sezonu, un līgums tika lauzts.

Tambijevs parakstīja līgumu ar VHL komandu Novokuzņeckas "Metallurg", taču februārī abu pušu sadarbība pārtrūka, trenerim atgriežoties Karangadā.

2019. gada pavasarī "Sarjarka" Tambijeva vadībā VHL pamatturnīru beidza desmitajā vietā, bet vēlāk Kazahstānas klubs kļuva par Petrova kausa ieguvēju, apspēlējot četras vienības, kas regulārajā čempionātā ieņēma augstāku vietu. "Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL čempionu titula.

Petrova kausu Tambijevs toreiz ieguva otro gadu pēc kārtas, jo 2018. gada pavasarī viņš to paveica ar Sanktpēterburgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!