Foto: DELFI

Latvijas U-20 hokeja izlasei tiks meklēts jauns galvenais treneris, jo Leonīds Tambijevs amatā vairs nepaliks, piektdien izteicās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Kā zināms, Latvijas U-20 hokeja izlase pašlaik Polijā piedalās pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīrā. Ceturtdien tā ar rezultātu 1:4 piekāpās Dānijai, zaudējot cerības atgriezties augstākajā divīzijā.

"Esmu mazliet sašutis. Negaidīju, ka izlase zaudēs Dānijai un netiks uz augstāko divīziju. Negribu pašlaik nevienam neko pārmest, taču Dānijai zaudēt nedrīkstējām," izteicās Lipmans. "Mums bija ļoti laba izlase, uz kuru likām lielas cerības. Diezin vai nākotnē tikšana augstākajā divīzijā būs tik vienkārša."

Noslēdzošajā sacensību mačā Latvija sestdien tiksies ar Baltkrieviju, bet jau zināms, ka nākamajā sezonā augstākajā divīzijā spēlēs tieši dāņu hokejisti.

"Man ir skaidrs, ka Tambijevs vairs nevar vadīt izlasi. Pagājušajā čempionātā viņš noveda izlasi līdz pirmajai divīzijai, un jau tad bija jautājumi par viņa vietu komandā," atcerējās Lipmans. "Tambijevs man saka, ka Dānijas izlase bija spēcīgāka, taču tā nebija. Es federāciju vadu 20 gadus un no hokeja kaut ko saprotu. Trenera darbā gan nejaucos, taču izlasei negāja labi. Trenera jautājumu skatīsim valdes sēdē."

Kārtējo reizi Lipmans izteica šaubas par lietderību Latvijas hokejistiem spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sacensībās.

"Laikam tur tas līmenis nav tik augsts, kā daudzi domā un saka. "Rīga" turnīra tabulā atrodas augstu, bet kur tad ir rezultāts?" jautāja LHF prezidents. "Ir jāturpina domāt, vai lietderīgi mums spēlēt šajā līgā, taču šajā jautājumā teikšana ir arī Rīgas "Dinamo". Ja tā turpināsies, var sanākt, ka pēc diviem vai trim gadiem nebūs vairs jauno spēlētāju, kas varēs papildināt pirmo komandu."

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlējusi piecas reizes, ieskaitot iepriekšējos divus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!