Aizvadītās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Tampabejas "Lightning" otrdien iekļuva 2021. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences pusfinālā.

Centrālās divīzijas finālā "Lightning" sērijas piektajā spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar rezultātu 4-1. Austrumu konferences finālā jeb Stenlija kausa pusfinālā "Lighning" spēkosies ar Ņujorkas "Islaneders" un Bostonas "Bruins" pāra uzvarētāju. Šajā sērijā vadībā ar 3-2 ir "Islanders".

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Breidens Points un Ross Koltons, bet vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 29 Karolīnas komandas spēlētāju metienus. Alekss Nedeļkovičs atvairīja 23 no 25 "Lighting" spēlētāju metieniem.

"Mēs trīs spēles uzvarējām pretinieku laukumā, un tas nav viegli," sacīja "Lighnting" galvenais treneris Džons Kūpers. "Ļoti lielu lomu nospēlēja pieredze. Mēs esam gājuši šo ceļu, mums ir formula un spēlētāji zina, kas jādara. Esmu ļoti lepns par viņu centību."

Citā mačā Rietumu divīzijas finālā Lasvegasas "Golden Knights" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Kolorado "Avalanche" un sērijā izvirzījās vadībā ar 3-2.

"Avalanche" hokejisti šajā mačā nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru – vispirms Brendons Sāds divas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām izvirzīja vadībā komandu no Denveras, bet Jonass Donskoijs mača 37. minūtē panāca rezultātu 2:0. Tomēr Lasvegasas vienībai vajadzēja trīs minūtes, lai trešajā trešdaļā rezultātu izlīdzinātu. Alekss Tuhs precīzs bija 42. minūtē, bet Džonatans Maršeso rezultātu izlīdzināja 45. minūtē.

Pagarinājumā bija nepieciešamas tikai 50. sekundes, kad Marks Stouns izrāva uzvaru un deva vadību sērijā "Golden Knights" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!