Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas "Lightning", kuras paspārnē atrodas arī latvietis Kristers Gudļevskis, pirmdien oficiāli pavēstīja, ka nepiedāvās jaunu līgumu zviedru vārtsargam Andersam Lindbekam.

"Lightning" kluba vadība 26 gadus vecajam zviedram nav piedāvājusi kvalifikācijas līgumu, kā rezultātā viņš kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

Ja Tampabejas vienība nolemtu piedāvāt Linbēkam kvalifikācijas līgumu, tai vārtsargam par nākamo sezonu būtu jāmaksā 2,2 miljoni dolāru (1,6 miljoni eiro).

Tiesa, "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans jau iepriekš bija izteicies, ka komanda gatavojas lūkoties pēc vēl viena vārtsarga pakalpojumiem brīvo aģentu tirgū, turklāt šādā gadījumā neesot izslēgta arī Lindbeka pievienošanās vienībai no jauna. Tomēr klubs esot nobriedis piesaistīt pieredzējušāku vārtsargu.

Lindbeks aizvadītajā sezonā piedalījās 23 regulārā čempionāta mačos, vidēji katrā no tiem ielaižot 2,90 ripas un atvairot 89,1% sāncenšu metienu. Tāpat viņa rēķinā četras spēles Stenlija kausa izcīņā, kur caurmērā viņš ielaida 3,91 ripu un atvairīja 88,1% metienu.

Tāpat uz Ziemeļameriku rudenī dosies arī talantīgais krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš maijā ar "Lightning" klubu noslēdza trīs gadu līgumu, bet vienību atstājis arī rezerves komandas vārtu vīrs Sedriks Dežardens, kuru pagājušās sezonas laikā izkonkurēja Gudļevskis.

Sezonas izskaņā savainojumā bija iedzīvojies "Lightning" pamatvārtsargs Bens Bišops, kā rezultātā vārtu drošība tika uzticēta Linbēkam un Gudļevskim. Pateicoties debijai pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, latvietis kļuva par pirmo spēlētāju, kurš vienas sezonas laikā spēlējis Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), Amerikas Hokeja līgā (AHL), NHL un olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!