Foto: Kadrs no video

Pateicoties ļoti muļķīgai Dalasas "Stars" čehu uzbrucēja Patrika Štefana kļūdai, Edmontonas "Oilers" dramatiskā 2007. gada janvāra mačā pēdējās sekundēs izglābās no zaudējuma. Tas savulaik daudzsološajam hokejistam uzlika zīmogu uz visu atlikušo dzīvi, taču bez šīs kļūmes, iespējams, nebūtu izveidojusies Čikāgas "Blackhawks" dinastija, kas pēcāk ieguva trīs Stenlija kausus.

"Stars" hokejisti savu otro 2007. gada spēli 4. janvārī aizvadīja izbraukumā Edmontonā pret vienu no līgas vājākajām komandām "Oilers". Dalasa tikmēr droši soļoja pretī dalībai Stenlija kausa izcīņā. Viesiem gan cīņa neritēja kā pēc plāna, jo "Oilers" otrā perioda vidū bija izvirzījusies vadībā ar 4:1. Tomēr cīņas turpinājums bija ne mazāk aizraujošs – līdz pārtraukumam "Stars" vienus vārtus atguva, bet trešās trešdaļas ievadā 32 sekunžu laikā iemeta vēl divus, panākot neizšķirtu 4:4. Savukārt 48. minūtē somu uzbrucējs Niklass Hagmans cīņā ar pretspēlētāju pamanījās vadībā izvirzīt jau "Stars" hokejistus.

Sagaidot pēdējo minūti, viesi no Dalasas tuvojās grūtā cīņā iegūtai uzvarai, tomēr pēdējās sekundēs daudznozīmīgā epizodē veiksme tomēr uzsmaidīja "Oilers" hokejistiem. Edmontona bija nomainījusi vārtsargu Dveinu Rolosonu pret sesto laukuma spēlētāju, bet 16 sekundes līdz pamatlaika beigām lieliski nospēlēja "Stars" uzbrucējs Štefans, kurš gan pēc mirkļa kļuva par apkaunojošas epizodes galveno varoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!