Foto: F64

Kanādas hokejists Daniels Odets pēc tēva padoma nolēmis nedoties naudu pelnīt uz agresorvalsti Krieviju un nespēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Odets pagājušajā sezonā spēlēja Podoļskas "Vitjazj", bet sezonas izskaņā, kad Krievijas komanda neiekļuva KHL Gagarina kausā, pārcēlās uz Zviedrijas klubu "Orebro". Maijā Odets parakstīja jaunu līgumu ar "Vitjazj", kļūstot par pirmo leģionāru, kurš noslēdzis jaunu sadarbību ar kādu no KHL klubiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Tomēr tagad Krievijas klubs ziņo, ka Odets lauzis līgumu un nedosies pelnīt naudu uz Krieviju. Pēc "Vitjazj" publiskotās informācijas, līgums lauzts pēc hokejista iniciatīvas. Krievu hokeja apskatnieki vēsta, ka Odets lēmumu pieņēmis pēc sava tēva, bijušā hokejista Donalda Odeta padoma. Odets vecākais savulaik NHL aizvadīja 735 spēles.

Visicamāk, Odetam nāksies šķirties no prāvas summas par līguma laušanu. Izdevums "allhockey.ru" lēš, ka kanādietis par līguma laušanu klubam būs spiests samaksāt 11 miljonus rubļu (apmēram 190 000 eiro) jeb trešdaļu no nākamajā sezonā algā paredzētajiem 33 miljoniem rubļu.

Kā zināms, vasarā līgumus ar KHL klubiem parakstīja Miks Indrašis (Maskavas "Spartak"), Jānis Kalniņš (Habarovskas "Amur") un Nikolajs Jeļisejevs ("Admiral"), izpelnoties asu nosodījumu no Latvijas sabiedrības. Indrašis gan vēlāk taisnojās, ka līgumu nav noslēdzis, tomēr "Spartak" mājaslapā joprojām atrodama informācija par sadarbības noslēgšanu, Indrašis ir komandas sastāvā kluba mājaslapā internetā un viņa vārds atrodams arī "Spartak" pieteikumā KHL mājaslapā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!