Foto: USA Today Sports

Floridas "Panthers" uzbrucējs Metjū Tkačaks sestdien palīdzēja Atlantijas divīzijas komandai uzvarēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēlē un tika atzīts par paraugmača vērtīgāko spēlētāju.

"Panthers" mājvietā Sanraizā notikušajā turnīrā Atlantijas divīzijas hokejisti finālā ar rezultātu 7:5 pārspēja Centrālās divīzijas hokejistus.

Pusfinālā Atlantijas divīzija ar 10:6 pieveica Metropolitēna divīziju, bet Centrālā divīzija ar 6:4 bija pārāka pār Klusā okeāna divīziju.

Tkačaks pusfinālā guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet finālā amerikānis atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Trīs vārtus cīņā par uzvaru guva Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Dilans Larkins, kurš zvaigžņu spēlēs atzīmējās ar pieciem precīziem metieniem.

"Jūtos pagodināts, spēlējot savu līdzjutēju priekšā. Tāpat patīkami redzēt, kā citi NHL hokejisti novērtē spēlēšanu šajā vietā," pēc mača teica Tkačaks.

Jaunajā formātā, kurā sacenšas divīziju komandas, Atlantijas divīzijas hokejisti uzvarējuši pirmo reizi. Komandas 11 hokejisti - deviņi spēlētāji un divi vārtsargi - sadalīs viena miljona ASV dolāru lielo balvu fondu, kas pienākas uzvarētājiem.

Formāts "trīs pret trīs" pirmo reizi NHL Visu Zvaigžņu spēlē tika ieviests 2016.gadā Nešvilā.

2015.gada NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad to septīto reizi darīja Sandis Ozoliņš. Tāpat divas reizes šajā mačā piedalījies Artūrs Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!