Foto: F64

Dzīvību zaudējis talantīgais latviešu hokeja vārtsargs, Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā spēlējošais Matīss Kivlenieks, portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pagaidām oficiāli nav zināms par Kivlenieka nāves iemesliem.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka hokeja vārtsarga dzīve pārtrūkusi traģiskā negadījumā. Kivlenieks un citi "Blue Jackets" sistēmas cilvēki piedalījušies svinībās par godu ASV Neatkarības dienai, kas ir 4. jūlijā. Svinībās bijis arī salūts, taču tā laikā izcēlies negadījums.

"Blue Jackets" savā paziņojumā norāda, ka Kivlenieks svinību laikā kritienā guvis galvas traumu. Uz negadījuma vietu nekavējoties izsaukti mediķi, bet mirkli vēlāk konstatēta jaunā hokejista nāve. "Esam šokēti un satriekti par Matīsa Kivlenieka zaudējumu. Šajā grūtajā laikā esam kopā ar viņa mammu Astrīdu, viņa ģimeni un draugiem. Kivlenieks bija lielisks jaunietis, kurš katru dienu visus sveicināja ar smaidu. Vienmēr atcerēsimies viņa pienesumu mūsu organizācijai šo četru gadu laikā," saka "Blue Jackets" hokeja operāciju prezidents Džons Deividsons.

24 gadus vecais Kivlenieks pirms pusotra mēneša palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā Rīgā.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Kivleniekam aizvadot "sauso" spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Trenera Gunta Bāliņa audzēknis jau pirms 16. dzimšanas dienas paguva debitēt Latvijas hokeja čempionātā "Prizma" komandas sastāvā, bet 16 gadu vecumā devās uz Ziemeļameriku. Pēc četriem gadiem zemākās ASV hokeja līgās Kivlenieks pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībai Klīvlendas "Monsters", kuras vārtus viņš sargājis četras sezonas.

Pēdējo divu sezonu laikā Kivlenieks arī aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vairākas reizes Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā veidojot vārtsargu duetu ar tautieti Elvi Merzļikinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!