Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Filadelfijas "Flyers" vārtus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē Vašingtonā pirmdien sargāja Maiks Makkena, kas ir septītais izmantotais vārtsargs šosezon "Flyers" komandā.

Tādējādi Filadelfijas klubs ir atkārtojis pašreizējo līgas rekordu — septiņi izmantoti vārtsargi vienā sezonā. Daudzās vārtsargu maiņas "Flyers" komandā diktē savainojumi.

Tiesa, Makkena neglāba "Flyers" no astotā zaudējuma pēc kārtas — filadelfieši ar 3:5 piekāpās "Capitals". 35 gadus vecais vārtsargs sezonu iesāka Otavas "Senators" komandā, aizvadīja tur 10 spēles, ielaižot vidēji 3,96 ripas un atvairot 89,7% metienu. 2. janvārī "senatori" viņu aizmainīja uz Vankūveras "Canucks", kas pēc dažām stundām vārtsargu ievietoja atteikumu draftā, un tā viņš nonāca "Flyers" komandā.

Šosezon 13 spēlēs "Flyers" vārtus sargāja Braiens Eliots, astoņās — Kelvins Pikārs, pa septiņām — Entonijs Stolarcs un Kārters Hārts, sešas Mihails Noivirts un vienu — Alekss Laions no fārmkluba Līvalejas "Phantoms". Eliots un Stolarcs arī šobrīd atrodas traumēto spēlētāju sarakstā.

Pēdējoreiz septiņi vārtsargi vienas sezonas laikā laukumā izgāja Kvebekas "Nordiques" sastāvā 1989./1990. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!