Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Islanders" vienības galvenais treneris Berijs Trocs piektdien Ņujorkā svinēja savu 900. uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Trocs kļuvis par trešo NHL treneri, kurš sasniedzis 900 uzvaras. Līderis ar 1244 uzvarām ir Skotijs Boumens, bet Džoels Kvīnīvils sakrājis 969 panākumus.

Uzvaru kaldināt palīdzēja divi Džoša Beilija gūtie vārti, bet pa diviem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā sakrāja arī Broks Nelsons (1+1), Žans Gabriels Pažo un Entonijs Boviljē (abiem - 0+2).

Vārtos Semjons Varlamovs atvairīja 27 no 29 metieniem.

Vēl vienā spēlē Vankūveras "Canucks" savā laukumā pagarinājumā piekāpās Vašingtonas "Capitals" ar 3:4 (0:2, 0:0, 3:1, 0:1).

Larss Ellers uzvaras vārtus iemeta pagarinājuma 42. sekundē, bet pārējos trīs vārtus iemeta Jevgeņijs Kuzņecovs, divreiz izceļoties vairākumā.

Uzvarētāju rindās Aleksandrs Ovečkins rezultatīvi piespēlēja, taču vārtus sešos metienos pa vārtiem neguva, ar 766 "goliem" joprojām dalot trešo vietu līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā ar čehu Jaromiru Jāgru.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien Kolumbusā atvairīja 36 metienus un kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" komandu pēcspēles metienu sērijā pieveica Minesotas "Wild" ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0).

Merzļikins atvairīja 36 no 38 metieniem spēles laikā, kā arī nosargāja savus vārtus neskartus visos trijos pēcspēles metienos. Latvijas vārtsargs nopelnīja arī divas soda minūtes par saķeršanos ar viesu uzbrucēju Markusu Folinjo.

14. minūtē mājiniekus vairākumā vadībā izvirzīja Jegors Činahovs, uz ko viesi atbildēja ar vairākumā gūtiem Kirila Kaprizova un Matsa Cukarello, kuram šajā mačā arī rezultatīva piespēle, "goliem".

32 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja Zeks Verenskis, kad Merzļikins bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju, – 2:2.

Vienīgais rezultatīvais pēcspēles metiens padevās Činahovam.

Merzļikins šosezon 38 spēlēs svinējis 20 uzvaras, vidēji spēlē ielaidis savos vārtos 3,42 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

"Blue Jackets" ar 61 punktu 59 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Wild" Rietumos ar 72 punktiem 57 cīņās ir ceturtā.

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" mājās pārspēja Vegasas "Golden Knights" – 5:2 (1:0, 1:2, 3:0).

Bļugers laukumā bija 15 minūtes un 28 sekundes, no kurām divas minūtes un astoņas sekundes aizvadītas mazākumā. Bļugers divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, divreiz atņēma pretiniekam ripu un uzvarēja 54% iemetienu.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 42 spēlēs sakrājis astoņus vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis +/- rādītāju +7.

"Penguins" ar 79 punktiem 59 mačos ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Golden Knights" Rietumu konferencē ar 68 punktiem 60 spēlēs ir septītie.

"Penguins" komandai vārtus guva Maiks Metisons, Džefs Kārters, Marks Frīdmens, Braiens Rasts un Evans Rodrigess, Rastam un Kārteram vēl arī pa reizei rezultatīvi piespēlējot. Viesiem ar vārtu guvumu izcēlās Džeks Aikels un Alekss Petrandželo, divas rezultatīvas piespēles nopelnot Žonatanam Maršeso.

Mājinieku vārtos Tristens Džerijs atvairīja 40 no 42 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!