Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks uzsver, ka pagaidām Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) nav novirzījusies no plāna 2021. gada pasaules čempionātu hokejā organizēt Baltkrievijā, sarunā ar portālu "sports.ru" izteicās bijušais vārtsargs.

Pagājušonedēļ IIHF prezidents Renē Fāzels devās uz Krieviju, lai sarunās ar Tretjaku pārrunātu jautājumu par čempionāta pārcelšanu no Baltkrievijas uz Krieviju, ziņoja medija "Sports Illustrated" žurnālists Raiens Kenedijs. Oficiāla informācija par šādu iespējamību līdz šim gan vēl nav izskanējusi, uzsvēris Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Tikšanos ar IIHF vadību citādi arī traktējis Tretjaks, kuram par to vaicājis medijs "sports.ru".

"Piektdien atgriezos no IIHF mītnes Šveicē. Šobrīd viss paliek spēkā. Ceram, ka Covid-19 atkāpsies un Baltkrievijā būs augstākā līmeņa drošība," klāsta Tretjaks.

"Pagaidām viss notiek pēc plāna un IIHF padome joprojām atbalsta pasaules čempionāta rīkošanu Baltkrievijā. Sarunas par to, ka turnīrs varētu notikt pie mums [Krievijā], pagaidām nav sākušās," uzsver funkcionārs.

Jau ziņots, ka LHF vadība pirmdien pirmo reizi atklāti pauda nostāju par notikumiem Baltkrievijā, Baltkrievijas Hokeja federācijas (BHF) vadībai nosūtot vēstuli, kurā tā tiek aicināta skaidrot FHB priekšsēdētāja Dmitrija Baskova dalību opozīcijas apspiešanā.

2021. gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu, bet turnīra izšķirošās fāzes spēles paredzētas tieši Baltkrievijas galvaspilsētā. Meistarsacīkstes ieplānotas no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!