Foto: F64

Ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlē sestdien izcēlās Latvijas aizsargs Atvars Tribuncovs, bet viņa pārstāvētā "Gomeļ" komanda ar 7:1 (1:0, 4:0, 2:1) viesos sagrāva "Vitebsk" hokejistus.

Tribuncovs guva savas komandas pirmos un septītos vārtus spēlē, pirmajā no tiem esot precīzs skaitliskā vairākuma laikā. Savukārt ar rezultatīvu piespēli latvietis palīdzēja komandai gūt savus piektos vārtus.

Mača gaitā Tribuncovs veica sešus metienus pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 11 spēlēs Tribuncovs tagad guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt ar zaudējuma rūgtumu nācās samierināties jaunā Latvijas uzbrucēja Ivana Dmitrijeva pārstāvētajai komandai "Mogiļev", kas izbraukumā ar 1:4 (1:2, 0:2, 0:0) piekāpās "Ļida" vienībai.

Dmitrijevs spēles protokolā atzīmējās vien ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citviet pie panākuma tika latviešu uzbrucēja Raimonda Vilkoita pārstāvētā Soļigorskas "Šahtjor" vienība, kas ar 5:3 (1:1, 4:2, 0:0) pārspēja pagājušās sezonas vicečempionus Grodņas "Ņeman".

Vilkoits šim mačam nebija pieteikts.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" ceturtdien un sestdien bija plānots tikties ar Minskas "Junior" komandu, taču tā laicīgi nenokārtotu vīzu dēļ uz spēlēm Liepājā neieradās.

Kopvērtējumā pašlaik "Gomeļ" ar 32 punktiem atrodas līderpozīcijā, "Liepājas metalurgs" ar 18 punktiem atrodas piektajā vietā, "Šahtjor" komanda ar 17 punktiem ir septītā, bet "Mogiļev" hokejisti tikuši pie sešiem punktiem, kas viņiem dod priekšpēdējo, desmito, pozīciju.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!