Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rezultatīvu piespēli Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlē ceturtdien izcēlās Latvijas aizsargs Atvars Tribuncovs (attēlā), bet viņa pārstāvētā "Gomeļ" komanda izbraukumā ar rezultātu 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) pieveica Novopolockas "Himik-SKA".

Tribuncovs ar piespēli izcēlās pirmās trešdaļas astotajā minūtē, kad viņa komandas biedrs Jegors Jegorovs atklāja rezultātu.

Latvijas aizsargs nopelnīja divas soda minūtes, veica vienu metienu pa vārtiem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas desmit spēlēs Tribuncovs tagad guvis trīs vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja arī latviešu uzbrucēja Raimonda Vilkoita pārstāvētā Soļigorskas "Šahtjor" vienība, kas ar 5:3 (2:1, 3:1, 0:1) viesos pārspēja "Ļida" hokejistus.

Cīņas gaitā Vilkoits izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt ar zaudējumu rūgtumu nācās samierināties jaunā Latvijas uzbrucēja Ivana Dmitrijeva pārstāvētajai komandai "Mogiļev", kas izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) atzina pagājušās sezonas vicečempionu Grodņas "Ņeman" pārākumu.

Dmitrijevs spēles protokolā atzīmējās vien ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" ceturtdien bija plānots tikties ar "Junior" komandu, taču tā laicīgi nenokārtotu vīzu dēļ uz spēli Liepājā neieradās.

Kopvērtējumā pašlaik "Gomeļ" ar 29 punktiem atrodas līderpozīcijā, "Liepājas metalurgs" ar 18 punktiem atrodas piektajā vietā, "Šahtjor" komanda ar 14 punktiem ir septītā, bet "Mogiļev" hokejisti tikuši pie sešiem punktiem, kas viņiem dod priekšpēdējo, desmito, pozīciju.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!