Foto: LETA

Trīs jūru iniciatīvas organizētajā Trīs jūru turnīrā Latvija plāno piedalīties ar U-20 izlasi, ceturtdien atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Polijas Hokeja federācija atsaukusies Trīs jūru iniciatīvas autoru idejai Polijā sarīkot Trīs jūru turnīru ar astoņu komandu līdzdalību. Plānots, ka turnīrs Polijā notiks aprīlī.

Ceturtdien Koziols atklāja, ka Latvija ir saņēmusi piedāvājumu piedalīties turnīrā, kas arī apstiprināts. Viņš gan norādīja, ka gadījumā, ja Latvija turnīrā tiks pārstāvēta, valsts godu aizstāvēs U-20 izlases hokejisti, kuriem šogad nebija iespēja spēlēt pasaules junioru čempionātā pirmajā divīzijā.

Maija un jūnija mijā Rīgā notiks pasaules čempionāts hokejā, bet Koziols pagaidām vēl nevarēja nosaukt datumus un izlases, ar kurām Latvijas valstsvienība pirms meistarsacīkstēm aizvadīs pārbaudes spēles.

"Pagaidām ir ļoti daudz neskaidrību par epidemioloģisko situāciju, pārējām komandām, kā arī ceļošanas iespējām," saspringto laiku pirms pasaules čempionāta apraksta Koziols. "Pagaidām mums ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Izskatām vairākus variantus."

Jau iepriekš vietējie čempionāta rīkotāji atklāja, ka vairākas izlases ir izrādījušas vēlmi Rīgā ierasties ātrāk, lai aizvadītu pārbaudes spēles. Koziols ceturtdien vēlreiz apstiprināja šo informāciju, bet vēl nevarēja nosaukt konkrētas izlases, kas Rīgā plāno ierasties agrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!