Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Hokeja federācijā (LHF) gaida Eiropas komandas pirmo 16 spēlētāju nosaukšanu septembrī Toronto paredzētajam Pasaules kausa turnīram, un jau vasarā ir saņēmusi informāciju par to, ka komandā var būt Latvijas pārstāvis, sacīja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Visām astoņām komandām, kas piedalīsies turnīrā, trešdien, 2. martā ir jānosauc pirmie 16 spēlētāji. Pārējie septiņi spēlētāji jānosauc 1. jūnijā, līdz ar to savlaicīgi kļūstot skaidriem komandu sastāviem.

''Jau pagājušā gada vasarā mūs informēja, ka uz vietu Eiropas komandā var pretendēt trīs LHF pakļautībā esoši spēlētāji - Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš un Kristers Gudļevskis,'' sacīja Gorbunovs. ''Arī par biļešu iegādes iespējām uz šo turnīru, jo jau tagad Toronto valda ažiotāža, un pie tām tikt būs grūti.''

''Domāju, ka ja jau federācija ir saņēmusi šādu informāciju, tad Latvijas pārstāvis Eiropas komandā būs. Nezinu vai kāds būs iekļauts drīzumā gaidāmajā sarakstā, lai gan uzskatu, ka šajā momentā nosaukt 16 spēlētājus vēl ir par agru un par daudz,'' sacīja Gorbunovs, kurš pastāstīja arī, ka Pasaules kausa rīkotāji neliks nekādus šķēršļus Eiropas izlases spēlētāju dalībai olimpiskajos kvalifikācijas turnīros, kas notiks septembra sākumā.

Girgensons šobrīd ir vienīgais stabilais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Bufalo ''Sabres'' rindās, kamēr Vankūveras ''Canucks'' sistēmā esošais Ķēniņš patlaban spēlē Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Jutikas ''Comets'', bet vārtsargs Gudļevskis - Tampabejas ''Lightning'' fārmklubā Sirakūzu ''Crunch''.

Tomēr tieši Gudļevski, vienīgo no latviešiem, un kā iespējamo kandidātu uz vārtsarga vietu Eiropas komandā min aģentūra ''Associated Press'' pēc slovāka Jaroslava Halāka no Ņujorkas ''Islanders'' un šveicieša Jonasa Hillera no Kalgari ''Flames'' pamatojot to ar iespaidīgo sniegumu 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Ļoti spēcīgā Kanādas izlase ceturtdaļfinālā Sočos tikai ar milzu pūlēm un minimālu 2:1 uzvarēja Latviju spēlē, kurā Gudļevskis atvairīja 55 no 57 metieniem.

Gudļevskis šosezon vairākkārt izsaukts uz ''Lightning'', taču sargājis vārtus tikai vienā spēlē - oktobrī pret Stanlija kausa pašreizējiem īpašniekiem Čikāgas ''Blackhawks'', kas uzvarēja ar 1:0 pagarinājumā. Gudļevskis šajā spēlē atvairīja 23 metienus. Pirms tam 2013./14. gada sezonā viņš piedalījās vienā NHL regulārās sezonas spēlē un divās Stenlija kausa izcīņā.

Eiropas komandu vadīs Vācijas Hokeja federācijas prezidents Francs Reindls, ģenerālmenedžeris būs slovāks Miroslavs Šatans, un treneris - Kanadā dzimušais kādreizējais Vācijas izlases uzbrucējs un Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers. Komandā spēlētu hokejisti no Vācijas un Slovākijas, kā arī Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Francijas, Latvijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Šveices.

Astoņas komandas priekšsacīkstēs būs sadalītas divās grupās. A grupā - Kanāda, Čehija, ASV un Eiropa, B grupā - Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerika.

Ziemeļamerikas komandā būs pulcēti kanādieši un amerikāņi, kuri nebūs vecāki par 23 gadiem.

Priekšsacīkstes notiks no 17. līdz 22. septembrim.

Pēc apļa turnīra grupās, pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālos 24. un 25. septembrī. Fināls risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām - 27. un 29. septembrī,.un, ja būs vajadzīgs - 1. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!