Latvijas hokejistu Jāņa Vora, Gata Sprukta un Oļega Šišļaņņikova pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" izslēgta no Ukrainas hokeja čempionāta, vēsta Ukrainas Hokeja federācija.

Kopā ar "Donbass" no čempionāta izslēgta arī "Kramatorsk" vienība. Abi klubi sodīti par diskvalificētu hokejistu laišanu laukumā Ukrainas čempionāta mačā.

Ukrainas Hokeja federācija vēsta, ka seši "Donbass" hokejisti novembrī pametuši Ukrainas valstsvienības treniņnometni pēc ''Donbass'' īpašnieka Borisa Koļesņikova zvana. "Kramatorsk" rindās bija viens hokejists, kurš devās prom no izlases. Vietējā federācija par šādu rīcību viņus diskvalificēja.

Filips Pangelovs-Juldaševs, Vitālijs Andrejkivs, Oleksandrs Perešunko, Iļja Zaharenčuks, Mikola Korenčuks, Iļja Korenčuks un Pāvels Tarans, kurš pārstāv ''Kramatorsk'', tika diskvalificēti, tomēr viņi piedalījās divās savu klubu spēlēs. "Donbass" un "Kramatorsk" piesprieda tehniskos zaudējumus, un federācija esot izteikusi brīdinājumu, ka par atkārtotu pārkāpumu klubi tiks diskvalificēti. "Donbass" un "Kramatorsk" savstarpējā spēlē atkal piedalījās visi hokejisti, kam sekoja Ukraina Hokeja federācijas sods.

"Donbass" komanda paziņoja, ka vēlas pārmaiņas Ukrainas Hokeja federācijā, jo tā nelikumīgi piesavinājusies vietējā čempionāta pamatkapitāla daļas. Klubs vērsīsies Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) un Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK), lai šīs organizācijas rūpīgi Ukrainas Hokeja federācijas darbības aizvadītā gada laikā.

Savukārt "Mariupol" un "Bilij Bars" vienības nolēmušas čempionātu pamest, tādējādi paužot solidaritāti "Donbass" un "Kramatorsk" komandām.

Voris Ukrainas čempionātā septiņās spēlēs "Donbass" sastāvā vidēji ielaidis 1,76 vārtus un atvairījis 91,2% metienu. Šišļaņņikovs 18 spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, savukārt Sprukts piecās spēlēs tika pie trim vārtiem un trim piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!