Foto: AP/Scanpix

Tūkstošiem bijušo Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju tuvākā laikā varētu pievienoties prasībai tiesā, pieprasot ievērojamas kompensācijas par karjeras laikā gūtajām galvas traumām, vēsta TSN.

Minesotas tiesā prasību par piecu miljonu ASV dolāru lielu kompensāciju iesniedzis Korijs Larouzs, kurš līgā gan aizvadījis vien septiņas spēles Ņujorkas "Rangers" rindās. Toties laika periodā no 2001.-2009.gadam viņš 425 mačus nospēlēja Amerikas hokeja līgā dažādu NHL klubu sistēmās. Kompensāciju viņš vēlas saņemt, jo karjeras laikā "vairākas reizes guvis galvas traumas, pēc kurām bija noteikta nepareiza diagnoze un kuras līdz ar to nepareizi ārstētas". 39 gadus vecais Larouzs apgalvo, ja joprojām ikdienā jūt šo traumu sekas, tāpēc pieprasa kompensāciju.

Savā prasībā Larouzs norāda, ka viņam varētu pievienoties pat 10 000 bijušo hokejistu vai viņu ģimenes locekļu, kuri izjūt komandu ārstu kļūdas vēl šobrīd. Larouzs uzskata, ka līga ir atbildīga par nolaidīgo rīcību, kā arī nepietiekami cīnās, lai mazinātu hokejistu galvas traumas.

Šī ir jau otrā prasība, ko ASV tiesa saņem no bijušajiem NHL spēlētājiem saistībā ar karjeras laikā gūtajām traumām. Pagājušā gada rudenī līdzīgu prasību iesniedza vairāki hokejisti, no kuriem pazīstamākais bija 54 gadus vecais Riks Veivs. Viņš no 1978. līdz 1992.gadam NHL aizvadīja 876 spēles, kuru laikā izcēlās ar 441 vārtu guvumu un 347 rezultatīvām piespēlēm.

ASV tiesa šo prasību noraidīja.

Ziemeļamerikas apskatnieki norāda, ka NHL varētu nākties piekāpties, ja lieta vērsīsies plašumā. Pagājušā gadā Amerikas Futbola līga (NFL) piekāpās un piekrita izmaksāt vairāk nekā 700 miljonu ASV dolāru lielas kompensācijas gandrīz 20 000 bijušajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!