Gaidāmajā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā, kas norisināsies jau septīto reizi, Latvijas U-20 hokeja izlase cer veiksmīgi ievadīt sagatavošanās darbu dalībai pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, pirmdien preses konferencē izteicās izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns.

"Esmu ļoti gandarīts vadīt komandu šajā turnīrā. Puiši ir gatavi cīnīties par uzvarām," tā izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns. "Runājot par pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, mūsu mērķis būs noturēties šajā grupā, kas jau mums būs kā uzvara. Zīmīgi, ka vienīgā reize, kad noturējāmies augstākajā divīzijā, bija tad, kad 2008.gadā uzvarējām Žoltoka turnīrā, tādēļ jāmēģina pieturēties pie pārbaudītām vērtībām."

Gaidāmajā turnīrā, kas sāksies otrdien, izlases treneris pārbaudīs 28 spēlētājus, bet līdz pasaules čempionātam izlasei tiks piesaistīt vēl apmēram pieci hokejisti.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā otrdien Latvijas U-20 izlase tiksies ar Baltkrievijas vienaudžiem, dienu vēlāk tā spēkosies ar Krievijas U-18 valstsvienību, bet ceturtdien tiksies ar Norvēģijas U-20 hokejistiem.

Visas Latvijas izlases spēles sāksies plkst.16.10 un risināsies "Volvo" ledus hallē.

"Šī turnīra galvenais mērķis ir atcerēties lielisku hokejistu. Uzskatu, ka pēdējos gados hokejs Latvijā ir spēris platu soli uz priekšu. Pēdējās trīs reizes esam spējuši ar U-20 izlasi iekļūt augstākajā divīzijā," atzīmēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izpilddirektors un Sergeja Žoltoka fonda vadītājs Ēvalds Grabovskis, kurš uzskata, ka turnīrs būs ideāli piemērots izlases gatavošanās cikla uzsākšanai.

"Sportiskajā ziņā šis turnīrs ir ļoti svarīgs, jo tas nopietni palīdzēs sagatavoties pasaules čempionātam Kanādā. Turnīrs ir kā ievads sagatavošanās darbam, tāpat šajās spēlēs varēs apskatīt pieaugušo izlases tuvākās rezerves," uzskata LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, kurš pastāstīja, ka pasaules čempionātā izlasei palīdzēs arī nacionālās valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, kurš ļoti labi pazīst kanādiešu hokeju.

Pasaules U-20 čempionāts notiks no 26.decembra līdz 5.janvārim Kanādas pilsētā Kalgari. Šajā turnīrā Latvijas hokejisti sacentīsies vienā apakšgrupā ar Krievijas, Slovākijas, Zviedrijas un Šveices vienaudžiem.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram: vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Rihards Cimermanis; aizsargi - Artūrs Salija, Krišs Lipsbergs, Rūdolfs Kalvītis, Pauls Zvirbulis, Sandis Šostaks, Edgars Siksna, Kristers Freibergs, Ričards Bērziņš, Ansis Brikainis, Andrejs Smirnovs; uzbrucēji - Roberts Lipsbergs, Dāvis Straupe, Edgars Kurmis, Pauls Hodzko, Artūrs Kuzmenkovs, Kirils Tambijevs, Māris Diļevka, Raimonds Upenieks, Regnārs Kaļinovskis, Toms Andersons, Teodors Bļugers, Rihards Marenis, Kristaps Legzdiņš, Lauris Rancevs, Martins Lavrovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!