Šosezon Ukrainā spēlējušais uzbrucējs Gatis Sprukts sezonu noslēgs Latvijas čempiones "Olimp"/"Venta 2002" rindās, intervijā Jelgavas Sporta servisa centram atklāj hokejists.

Krievijai 24.februāra rītā iebrūkot Ukrainā, Sprukts kopā ar citu pašmāju hokejistu Oļegu Šišļaņņikovu un lietuvieti Marku Kaļeiņikovu bija spiesti bēgt no Kramatorskas, kur bāzējās viņu pārstāvētā Doņeckas "Donbass" komanda. Vēl dienu iepriekš "Donbass" Kramatorskas ledus hallē aizvadīja Ukrainas čempionāta spēli.

Ceļš uz mājām ilga sešas dienas un bija apmēram 4000 kilometru garš, jo, lai nonāktu dzimtenē, bija jāšķērso Moldova, Rumānija, Ungārija, Slovākija, Polija un Lietuva.

"Es neticēju, ka sāksies karš. Arī paši ukraiņi, šķiet tam neticēja. Tāpēc tagad apsveru domu stāties Zemessardzē," intervijā stāsta 25 gadus vecais hokejists.

Sprukts saņēmis piedāvājumu no "Olimp"/"Venta 2002" komandas, kurai pērn palīdzēja uzvarēt Latvijas čempionātā un kuru pārstāvēja šīs sezonas ievadā.

"Man ir prieks, ka būs iespēja pabeigt šo sezonu un ceru, ka varēšu palīdzēt komandai izslēgšanas spēlēs," saka hokejists, kurš pamazām atsācis treniņus.

Sprukts "Olimp"/"Venta 2002" sastāvā šajā sezonā 11 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles. Ukrainā viņš 25 mačos guva sešus vārtus un izdalīja 12 piespēles.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Alpu Hokeja līgā, Francijā un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!