Foto: Reuters/Scanpix

Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Norisa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam aizsargam, šosezon pretendē Šī Vēbers no Nešvilas "Predators", Zdeno Hara no Bostonas "Bruins" un Ēriks Kārlsons no latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Otavas "Senators" komandas.

Hara un Vēbers ir savu komandu kapteiņi.

Hara savā karjerā ticis pie vienas Norisa balvas, Vēbers balvai nominēts otro reizi, bet Kārlsons, kurš NHL aizvada trešo sezonu, uz šo balvu pretendē pirmo reizi karjerā.

21 gadu vecais Kārlsons 81 regulārā čempionāta spēlē guva 19 vārtus un veica 59 rezultatīvas piespēles, iekrājot lielāko punktu ražu starp visiem NHL aizsargiem.

Augumā raženais Hara regulārajā čempionātā tika pie 12 vārtiem un 40 rezultatīvām piespēlēm. Viņa pozitīvais lietderības koeficients +33 bija ceturtais labākais līgas aizsargu vidū.

Savukārt Vēbers šosezon izcēlies ar 21 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka visas aizsargu pārstāvētās komandas šosezon iekļuva Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

"Predators" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 uzvarēja Detroitas "Red Wings", "Senators" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā pašlaik cīnās neizšķirti 3-3 ar Ņujorkas "Rangers", bet pagājušās sezonas čempionvienība "Bruins" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 3-4 zaudēja Vašingtonas "Capitals".

Balvas uzvarētājs tiks nosaukts 20.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!