Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Artūrs Ozoliņš piektdien guva vārtus otrajā Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) regulārā čempionāta spēlē pēc kārtas, bet viņa pārstāvētais Penzas "Dizeļ" klubs ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) izbraukumā uzvarēja Sanktpēterburgas "VMF-Karelija" vienību.

Ozoliņš guva savas komandas trešos vārtus, kad otrās trešdaļas izskaņā rezultāts kļuva 3:0 viesu labā. Viņš palika nepiesegts sāncenšu vārtu priekšā un ar otro mēģinājumu pārspēja vārtsargu.

Uzbrucējs VHL spēlē laukumā izgāja vien trešo reizi šomēnes. Šosezon aizvadītajās 14 spēlēs viņš izcēlies ar četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Citā spēlē pie uzvaras tika arī Latvijas hokejistu Kaspara Saulieša un Artūra Mickēviča pārstāvētā Ņeftekamskas "Toros" vienība, kas izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Saratovas "Kristall".

Mickēvičs darbojās savas komandas trešajā uzbrucēju virknējumā, taču ar rezultatīvām darbībām vai noraidījumiem neatzīmējās. Tikmēr Saulietis, kurš guvis traumu decembrī notikušajā Latvijas izlases pārbaudes spēlē pret Vāciju, izlaida trešo vienības spēli pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā "Toros" komanda ar 62 punktiem 33 mačos ieņem otro vietu, bet "Dizeļ" hokejisti iekrājuši 56 punktus, ieņemot astoto vietu.

Šajā sezonā VHL čempionātā sacenšas 26 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!