Foto: DELFI.lt

Trešdien Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionāta kārtējās spēlēs uzvaras guva Daugavpils "Latgale", "SMScredit.lv" un "Liepājas Metalurgs 2", informē Latvijas Hokeja federācija.

Uzvaru Viļņā pār "Latgali" izcīnijā Elektrēnu "Energija"(5:3), bet Jelgavā ''SMScredit.lv'' ar 10:4 sagrāva ''JLSS/Zemgale''. Minimālu panākumu pār HS "Rīga/Prizma" izcīnīja ''Liepājas Metalurgs 2'' (2:1), tādējādi neatpaliekot no ''SMScredit.lv'' turnīra tabulā.

''Zemgale/JLSS'' - ''SMScredit.lv'' 4:10

Mājinieki spēli iesāka ļoti neveiksmīgi - jau 2. minūtē nonākot iedzinējos (izcēlās Kārlis Rožkalns), bet pēc pirmās trešdaļas rezultāts uz tablo jau liecināja par sagrāvi - 0:4. Jāpiebilst, ka jelgavnieki vēl joprojām nebija atkopušies no gripas epidēmijas, kas bija redzams izpildītajā hokejā - vairākas rupjas kļūdas, kuras "SMScredit.lv" pieredzējušie un meistarīgie hokejisti nekautrējās izmantot. No nokauta mājinieki attapās ātri - trešdaļas uzvarēta ar 3:0, kad galarezultātā dod minimālo 3:4, bet pats galvenais - cerīgu skatu uz izšķirošajām desmit minūtēm. Diemžēl rīdzinieki "Zemgales" cerību stariņu apdzēsa jau saknē - divi ātri vārti un rezultāts jau 3:6. Turpinājumā gan mājinieki guva vienus vārtus (Viktors Jasionis), taču ko darīt, ja pretī viesu komanda iemet četrus? Galarezultātā piedzīvots zaudējums, un jāatzīmē, ka "SMScredit.lv" paliek vienīgā čempionāta komanda, kura jelgavniekus ir uzvarējusi visās četrās aizvadītajās savstarpējās spēlēs. Rezultatīvākais ''SMScredit.lv'' rindās bija Ronalds Cinks, kuram pieci rezultativitātes punkti (1+4), bet Kārlim Rožkalnam un Aleksandram Fadejevam divi vārti un viena piespēle. Zaudētājiem vienus vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles izdarīja Artjoms Ogorodņikovs.

"Joprojām neesam atguvušies pēc gripas epidēmijas. Pirmie divi vārti tik zaudēti pēc viena spēlētāja individuālām kļūdām. Arī pēc tam rīdziniek izmantoja mūsu kļūdas un meistarīgi sodīja ar gūtiem vārtiem. Savukārt mēs nespējam gūt vārtus pat no visvienkāršākajām epizodēm. Žēl, ka neizdevās uzvarēt, taču no otras puses - varbūt šis mačs kalpos kā laba mācība," tā pēc spēles teica "JLSS/Zemgale" komandas galvenais treneris Jevgenijs Linkevičs.

Elektrēnu "Energija" - Daugavpils ''Latgale'' 5:3

Viļņas arēnā notiekošajā spēlē leišu Elektrēnu ''Energja'' tikās ar Daugavpils ''Latgale'' hokejistiem. No tabulas viedokļa bija skaidrs, ka šī cīņa neko neizšķirs - daugavpilieši jau bija zaudējuši cerības kvalificēties play-off mačiem, bet ''Energja'' pēc LAČ reglamenta tajās nepiedalās.

Spēles rezultātu mača sestajā minūtē atklāja mājinieki, bet jau pirmā perioda otrajā pusē tas tika dubultots (2:0). Jau pēc dažām minūtēm vārtus guva ''Latgale'' hokejists Vitālijs Ļeščovs, tādējādi apturot mājinieku ofensīvu un samazinot rezultāta starpību līdz 2:1.

Otro periodu, tāpat kā pirmo, veiksmīgāk aizvadīja Lietuvas komanda, kura spēja gūt divus vārtus, kamēr Daugavpils ''Latgale'' atbildēja tikai ar vieniem (4:2). Pēdējā mača trešdaļā pa vieniem vārtiem guva katra komanda, un rezultāts uz tablo, mačam noslēdzoties, vēstīja 5:3 Elektrēnu ''Energija'' labā.

Uzvarētāju labā ar 1+1 izcēlās Šarunas Kuliešius un Aivaras Bendžius. Daugavpiliešu rindās divus vārtus guva Aleksandrs Dobrovoļskis, bet 1+2 Vitālijam Ļeščovam.


''Liepājas Metalurgs 2'' - HS ''Rīga/Prizma'' 2:1

Liepājas Metalurga ledus hallē tikās komandas, kuras vēl var uzlabot savu vietu turnīra tabulā - ''Liepājas Metalurgs 2'' un HS ''Rīga/Prizma''. Šāda situācija ļāva cerēt uz spraigu maču, it sevišķi tāpēc, ka rīdzinieki vēl nav nodrošinājuši vietu play-off un katrs punkts viņiem ir svarīgs.

Šis mačs tika aizvadīts disciplinēti, un lielu uzmanību abas komandas veltīja savu vārtu drošībai. Spēles 11 minūtē Linards Mazurs-Mago vadībā izvirzīja mājiniekus, bet otrā perioda beigu daļā Iļja Makarovs vēlreiz pārspēja HS ''Rīga/Prizma'' vārtsargu Henriju Anču, panākot 2:0. Trešā perioda pirmajā pusē vārtus guva arī HS ''Rīga/Prizma'' hokejisti, samazinot rezultāta starpību līdz 2:1. Atlikušajā laikā rīdziniekiem neizdevās panākt izlīdzinājumu un LM2 svinēja savu 24. uzvaru šajā sezonā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!