Minskā un Gomeļā nedēļas nogalē tikās divas izlases, kuras šajā pasaules čempionātā startēs ar jauniem izlases treneriem Vācija un Baltkrievija. Vācijas hokejisti būs Latvijas izlases nākamais pretinieks pārbaudes spēlēs.
Par abu maču galveno tiesesi tika nozīmēts Latvijas arbitrs Eduards Odiņš, labi aizvadot abas spēles.

Pirmā spēle Minskā bija Baltkrievijas izlases jaunā galvenā trenera Glena Henlona debijas mačs un visumā debija izdevās sekmīga.

Pirmās spēles sākums padevās visai nervozs. Abām komandām pirmais periods bija jāspēlē nevienādos sastāvos (kopumā pa abām komandas sapelnīja 16 soda minūtes. Tomēr arī vairākumā komandas spēlēja ļoti uzmanīgi, lielāku uzmanību pievēršot savu vārtu drošībai.

Ja Baltkrievijas hokejisti tomēr vienreiz spēles izskaņā spēja realizēt skaitlisko vairākumu, tad Georga Possas padotajiem tas izdevās vien 63. sekundes pirms mača beigām vārtsargu aizstājot ar sesto laukuma spēlētāju.

Otrajā spēlē Glena Henlona vadītajā komandā notika nelielas izmaiņas. Uz Gomeļu neieradās Minskas mačā spēlējošie vārtsargs Andrejs Mezins, kā arī uzbrucēji Vladimirs Ciplakovs un Andrejs Skabelka, kuru vietā sastāvā iekļauti vārtsargs Sergejs Šabanovs, "Keramin" uzbrucējs Dmitrijs Meleško un "Gomeļ" hokejists Jevgeņijs Jesaulovs, kā arī aizsargs Sergejs Jerkovičs.

Vācijas izlases sastāvā bija salīdzinoši maznozīmīgas izmaiņas. Vārtos Aleksandra Junga vietā stājās Krēfeldes vārtsargs Roberts Millers.

Gomeļas duelis bija līdzīgs Minskas mačam, vienīgi komandas demonstrēja skatītājiem mazliet tīkamāku hokeju. Ja Vācija izcēlās ar ātrumu, teicamiem pretuzbrukumiem, ātrām piespēlēm, tad Baltkrievijas izlase darbojās lēnīgi, brīžiem aktivizējoties pretinieka zonā.

Arī šajā spēlē par noteicošo faktoru kļuva vairākuma realizācijas procents. Šajā elementā šoreiz pārāki bija viesi. Gomeļas līdzjutēji mačā varēja arī vērot izlases spēlēm netipiskas divas dūru cīņas. Ja Tino Būss itin pārliecinoši tika galā ar jauno Timofeju Fiļinu, tad otrajā cīņā starp Sergeju Jerkoviču un Eduardu Levandovski uzvarētājs netika noskaidrots un visi saņēma godam nopelnītus noraidījumus līdz spēles beigām.

Jāatzīmē ka gan Baltkrievijas, gan Vācijas izlases demonstrēja visai agresīvu un ātru hokeju. Šajās divās spēlēs visnozīmīgākā loma bija Vācijas izlases teicamajiem pretuzbrukumiem, kuri izšķīra spēles rezultātus.

Savus komentārus par jauno treneri sniedza arī Baltkrievijas izlases hokejists Konstantins Koļcovs: "Atzīmēšu, ka ikkatram izlases spēlētājam tiek izvirzītas visaugstākās prasības, īpašu uzmanību pievēršot ātruma īpašībām. Treniņi notiek ļoti ātrā tempā un ar lieliem ātrumiem, ieviešot Kanādas hokeja manieres. Man šādiem tempiem adaptēties bija salīdzinoši vieglāk, jo ir bijusi pieredze šajā jomā. Gaidīju šādas augstas prasības no treneru puses."

Tuvojošās pasaules čempionāta dēļ atzīmēsim tos hokejistus, kas nevarēja palīdzēt savām izlasēm. Vācijai bija jāiztiek bez uzbrucējiem Marko Šturma, Johana Hehta un uzbrucēja Olivera Jonasa, kā arī citiem izlases kandidātiem, kas šobrīd cīnās Vācijas DEL līgas finālā. Baltkrievijas izlasei bija jāiztiek bez uzbrucēja Mihaila Grabovska un aizsargiem Oļega Hmiļa un viņa komandas biedra Antoņenko.

Kļuvis zināms, ka Baltkrievijas izlases aizsargs Ruslans Salejs nepiedalīsies izlases sastāvā Austrijā, jo viņš tāpat kā Latvijas izlases spēlētājs Herberts Vasiļjevs, gatavojas sagaidīt bērna piedzimšanu.

Minska. 14. aprīlis.

  • Baltkrievija - Vācija 1:1 (0:0, 0:0, 1:1)
  • Vārtus guva: 55:31 Skabelka (V.Ciplakovs, Koļcovs, vair.) 1:0, 58:57 Būss (Kroicers) 1:1.

    Soda minūtes: 20:30.

    Gomeļa. 16. aprīlis.

  • Balkrievija - Vācija 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
  • Vārtus guva: 15:27 Morciņecs (Fikals, Benda) 0:1, 28:02 Fikals (Kroicers, Benda) 0:2, 31:34 Duğiks (Koļcovs, Jerkovičs) 1:2, 38:36 Barta (Furhners, Millers) 1:3, 52:49 Fikals (Kroicers, Benda) 1:4.

    Soda minūtes: 70:99.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!