Foto: AP/Scanpix/LETA
Viens no Krievijas (un pirms tam PSRS) ruporiem allaž bijis sports, tās lielākās sporta zvaigznes. Šobrīd lielākās Krievijas sporta zvaigznes ir Nacionālajā hokeja līgā, tomēr arī NHL – tāpat kā vairākas citas pasaules vadošajās sporta organizācijās – šobrīd vērojama "laipošana": lēmumi vai kādi publiski paziņojumi par Kremļa organizēto iebrukumu Ukrainā tiek pieņemti, primāri ņemot vērā personiskās un finanšu intereses. Ukraiņu iedzīvotāju dzīvības tiek noliktas malā, ja runa ir par vēl vienu miljonu vairāk vai mazāk kabatā. Vai varbūt bailes par savu un savu radinieku dzīvību, veselību, labklājību tur, mājās, "dižajā, demokrātiskajā un lieliskajā" Krievijā.

Viens no Krievijas diktatora Vladimira Putina kritizētājiem ir bijis Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Artēmijs Panarins, kuram ir zināma saikne ar Latviju. Viņš ir bijušā Latvijas izlases kapteiņa, Vācijas pilsoņa Oļega Znaroka znots. Sākoties Krievijas armijas iebrukumam, Panarins izdzēsis daudzus ierakstus sociālajos tīklos, bet savu "Instagram" kontu uztaisījis par privātu.

Tomēr lielākā šī brīža Krievijas hokeja un NHL zvaigzne ir Ovečkins, kuram netrūkst pielūdzēju arī Latvijā. 2017. gadā, kad Putins un Krievija jau bija okupējusi Ukrainai piederošo Krimu, Ovečkins uzņēmās atbalstīt "savu vadoni" un izveidoja "Putin's team".

2014. gadā Ovečkins atbalstīja Krimas anektēšanu. Drīz pēc Krimas ieņemšanas viņš sociālajos tīklos ierakstīja: "Mūsu vectēvi un vecmātes piedzīvoja visas fašisma šausmas. Nepieļausim to mūsdienās!" Protams, tagad pēc Krievijas pilna iebrukuma Ukrainā pie šī ieraksta parādījās daudzi "laipni" komentāri.

Sākoties Krievijas iebrukumam, Ovečkins vairs neuzdrošinās paust skaidru atbalstu diktatoram Putinam vai tieši pretēji – viņu nosodīt. Jo jādomā par savu "izdzīvošanu" NHL un ASV, ar kuru, visticamāk, "Aleksandrs Lielais" saista nākotni pēc hokejista karjeras beigšanas. Kā nekā, viņam ir jau 36 gadi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!