Foto: Reuters/Scanpix
Sadzērušies un nevaldāmi Vankūveras "Canucks" līdzjutēji trešdien sarīkoja nekārtības Vankūveras centrā pēc tam, kad viņu komanda zaudēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas izšķirošajā finālspēlē.

Jau ziņots, ka NHL Stenlija kausa izšķirošajā, septītajā fināla spēlē "Canucks" savā laukumā ar 0:4 zaudēja Bostonas "Bruins".

Fināla izšķirošo spēli Vankūveras centrā uz lielajiem ekrāniem vēroja desmitiem tūkstoši līdzjutēju. Pēc zaudējuma agresīvākie līdzjutēji, no kuriem lielākā daļa bija sadzērušies, sāka rīkot nekārtības. Fani izdauzīja veikalu vitrīnas, apgāza vairākas mašīnas, vairākus auto (arī policijas) huligāni sadedzināja.

Vēlāk nekārtības pārtapa sadursmēs starp faniem un policiju. Pagaidām netiek ziņots, par ievainotajiem, bet video reportāžās redzams, ka vienai sievietei ir pārsista galva.

"Tas ir šausmīgi. Pilsētai un provincei ir ar ko lepoties – ar komandu un tās puišiem," uzzinot par nekārtībām teica "Canucks" kapteinis Henrīks Sedīns.

Tikmēr NBA zvaigzne Stīvs Nešs, kurš dzimis Vankūverā, ar sociālās vietnes "Twitter" palīdzību vērsās pie faniem ar aicinājumu pārtraukt nekārtības. "Mums ir lieliska pilsēta. Mūsu komanda ir lieliska, un čempionu titulu tā iegūs. Drīz jau."

Tā nav pirmā reize, kad Vankūveras komandas līdzjutēji izceļas ar nesavaldību. 1994.gadā pēc "Canucks" zaudējuma Stenlija kausa izšķirošajā spēlē Ņujorkas "Rangers" komandai Vankūverā arī notika masveida nekārtības, kuras policijai izdevās apturēt tikai pēc asaru gāzes pielietošanas. Toreiz nekārtībās cieta 200 cilvēki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!