Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Mareks Mitens noslēdzis līgumu ar Amerikas hokeja līgas (NHL) komandu Binghemptonas "Devils", vēsta viņa līdzšinējā komanda "Lake Superior State Lakers".

Mitens trīs sezonas spēlēja Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Augšezera štata universitātes hokeja komandā, bet šajā sezonā viņš bija viens no labākajiem vārtsargiem WCHA konferencē. Šajā sezonā Mitens 25 spēlēs "Lake Superior State Lakers" sastāvā vidēji ielaida 1,96 vārtus un atvairīja 93% pretinieku metienu, iekļūstot WCHA konferences simboliskajā izlasē.

Pēc veiksmīgas trešās sezonas NCAA Mitens noslēdzis profesionāļa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņūdžersijas "Devils" fārmklubu Binghemptonas "Devils".

AHL Ziemeļu divīzijā "Devils" ar 13 punktiem 17 spēlēs ierindojas pēdējā, septītajā, vietā. Vienības rīcībā jau ir trīs vārtsargi, bet pamatvārtsargs līdz šim bijis Žils Sens, kurš vidēji ielaidis 3,41 vārtus un atvairījis 89,8 pretinieku metienus. "Devils" vienībā ir arī leģendārā Martina Brudēra dēls Žeremī, taču viņš laukumā vēl nav devies.

Līdz ar to AHL komandās šajā sezonā būs trīs Latvijas vārtsargi – Mitens, Matīss Kivlenieks un Artūrs Šilovs.

Mitens 2014./2015. un 2015./2016. gada sezonās aizvadījis 22 spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" sastāvā, bet pēdējās četras sezonas spēlējis ASV. Ventspilnieks piedalījies gan divos U-18 vecuma grupas pasaules čempionātos, gan divreiz pārstāvējis Latvijas U-20 hokeja izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!