Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievu vārtsargs Jevgeņijs Nabokovs, kurš negaidīti pērnā gada nogalē pameta Sanktpēterburgas SKA komandu, ir noslēdzis līgumu ar Detroitas "Red Wings", vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Līgums ar "Red Wings" noslēgts līdz šīs sezonas beigām un tā vērtība pēc dažādu mediju ziņām ir vairāk kā pusmiljons dolāru.

Neskatoties uz to, ka līgums ir noslēgts, Detroitas klubam vēl jānogaida, vai interesi par Nabokovu neizrādīs citas NHL komandas. Piektdien pēcpusdienā vārtsargs tiek ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un nākamo 24 stundu laikā uz viņu var pretendēt jebkura NHL komanda.

Detroitas "Red Wings" jauns vārtsargs ir nepieciešams, jo pamatsastāva spēlētājs Džimijs Hovards tikai ceturtdien atgriezās laukumā, sešas dienas dziedējis sasisto ceļgalu, bet rezerves vārtsargam Krisam Osgudam ir izdarīta trūces operācija.

Hovarda un Osguda prombūtnē "Red Wings" vārtus sargāja komandas fārmkluba "Gran Rapids" vārtsargs Džejs Makdonalds.

Nabokovs, kurš iepriekš spēlēja Sanhosē "Sharks", šīs sezonas sākumā kā brīvais aģents atgriezās Krievijā un iesaistījās KHL čempionātā, jo neviena no NHL komandām viņam nepiedāvāja jaunu līgumu. Decembrī vārtsargs negaidīti pameta Sanktpēterburgas klubu un devās uz Ameriku, kur viņa aģents veica pārrunas ar vairākiem NHL klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!