Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs devies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" treniņnometni, informē sportista pārstāvētā komanda "Mogo"/LSPA.

Kanādas portāls "Sportsnet.ca" ziņo, ka 19 gadus vecajam vārtsargam vēl jāievēro pašizolācija.

Tā kā rudenī hokejistiem nebija iespēju spēlēt Ziemeļamerikā, oktobra sākumā "Canucks" Šilovu izīrēja Latvijas komandai Hokeja skola "Rīga". Šai vienībai ierobežojumu dēļ vēlāk tika liegts startēt čempionātā, līdz ar to viņš nonāca "Mogo"/LSPA paspārnē. Šilovs laukumā devās četrās "Optibet" Hokeja līgas spēlēs, kurās vidēji ielaida 2,5 ripas un atvairīja 89,90% metienu.

Viņš arī palīdzēja Latvijas izlasei Vācijas kausā, kur divos mačos caurmērā ielaida 1,93 ripas un atvairīja 93,2% metienu.

Vārtsargs 2019./2020.gadā sezonā pirmo reizi karjerā spēlēja ārpus Latvijas, Ziemeļamerikā pārstāvot Ontario Hokeja līgas (OHL) vienību Barī "Colts". Šilovs laukumā devās 36 spēlēs, kurās vidēji ielaida 3,87 ripas un atvairīja 89,1% metienu.

Šilovs pirms došanās uz Ziemeļameriku 2018./2019.gada sezonā MHL komandas "Rīga" sastāvā septiņās spēlēs vidēji ielaida 2,45 ripas un atvairīja 92,0% metienu. Savukārt Latvijas čempionāta komandā Hokeja skola "Rīga" viņš 20 dueļos caurmērā ielaida 3,26 ripas un atvairīja 91,4% metienu.

Šilovs pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi pēdējos divos pasaules čempionātos jauniešiem. Aizpērn augstākajā divīzijā viņš piecās cīņās vidēji atvairīja 91,8% metienu.

2019.gada draftā "Canucks" Šilovu izraudzījās ar kopējo 156.numuru. Tā paša gada augustā "Canucks" ar viņu parakstīja trīs gadu sākuma līmeņa līgumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!