Par līguma noslēgšanu ar Latvijas hokeja vārtsargu Jāni Vori piektdien paziņoja Ungārijas klubs Miškolcas "DVTK Jegesmedvek".

"Polārlāči" sezonu aizvadīs Pirmajā līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas.

22 gadus vecais vārtsargs iepriekšējā sezonā Doņeckas "Donbass" vienību pameta vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, pievienojoties Latvijas čempionāta vienībai "Mogo".

Vārtsargs saka, ka pirms līguma parakstīšanas ir runājis ar vairākiem spēlētājiem, kuri labi pārzina komandu un līgu, un apkopojot visu informāciju, viņš nonāca pie secinājuma, ka šī ir lieliska iespēja attīstīties, kļūt labākam vārtsargam un iegūt noderīgu pieredzi.

"Zinu, ka hokejam pilsētā ir senas tradīcijas, vēlos pēc iespējas ātrāk iekļauties komandā un palīdzēt tai. Kas attiecas uz manu vārtu sargāšanas stilu, nedomāju, ka līdzjutējiem būs garlaicīgi," Vori citē klubs. "Man patīk efektīgi atvairīt ripas, rīkoties ar ripu un baudīt spēli. Vasarā katru dienu koncentrējos uz to, lai varētu sākt sezonu labā kondīcijā."

Iepriekšējā sezonā Latvijas vārtsargs Ukrainas Superlīgā "Donbass" vienības vārtus sargāja divos mačos, kuros vidēji ielaida četras ripas, atvairot 80% pretinieku metienu, bet Ukrainas čempionātā viņš aizvadīja septiņas spēles, kurās vidēji vārtos ielaida 1,76 vārtus un atvairīja 91,2% metienu. Savukārt IIHF Čempionu līgā viņš "Donbass" vārtos stājās divos mačos, ielaižot vidēji 2,14 vārtus un atvairot 82,4% metienu.

"Mogo" rindās Voris piecās spēlēs vidēji savos vārtos ielaida 2,39 ripas un atvairīja 0,867% metienu.

Voris 2020./2021.gada sezonā spēlēja Dānijas klubā Redovres "Mighty Bulls", bet sezonas turpinājumā atgriezās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", 11 spēlēs caurmērā ielaižot 3,55 ripas un atvairot 86,5% metienu.

Lielāko daļu no 2019./2020.gada sezonas latviešu vārtsargs pavadīja Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) komandā "Rīga", taču viņam bija arī iespēja debitēt Rīgas "Dinamo". Voris laukumā devās septiņās KHL spēlēs, kurās caurmērā ielaida 3,22 vārtus, atvairīja 89,3% metienu un svinēja vienu "sauso" uzvaru.

Pirms tam viņš vienu sezonu pavadīja zemākajās Ziemeļamerikas hokeja līgās, kur pārstāvēja trīs komandas.

Voris U-18 un U-20 izlašu sastāvos spēlējis pasaules jaunatnes čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!