Foto: F64

Pieredzējušais latviešu uzbrucējs Herberts Vasiļjevs trešdien guva vārtus IIHF Čempionu līgas apakšgrupu turnīra spēlē, taču viņa pārstāvētā Vācijas komanda Krēfeldes "Pinguine" cieta zaudējumu.

"Pinguine" izbraukumā ar 3:5 (0:3, 1:0, 2:2) piekāpās Čehijas klubam Ostravas "Vitkovice".

Jau pirmajā trešdaļā Krēfeldes klubs savos vārtos pamanījās ielaist trīs vārtus, bet cīņas turpinājumā viesi spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (2:3), turklāt otros vārtus guva tieši 40 gadus vecais Vasiļjevs. Pēc tam gan mājinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru, taču 58. minūtē Marks Mancari vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam.

Tomēr ar to nebija gana, un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām "Vitkovice" raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, nodrošinot sev uzvaru.

Vasiļjevam šis bija pirmais rezultativitātes punkts šajā Čempionu līgas sezonā.

Latvijas hokejists šo maču noslēdza ar diviem metieniem pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

E apakšgrupas kopvērtējumā ar astoņiem punktiem trīs spēlēs līderis ir Somijas klubs Oulu "Karpat", kamēr tam ar četriem punktiem četrās spēlēs seko "Vitkovice". Savukārt par vienu punktu atpaliek "Pinguine", kam līdz ar to jātiek pie punktiem noslēdzošajā grupas spēlē pret "Karpat", lai varētu sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tikmēr ar sešiem punktiem trīs spēlēs C apakšgrupā pirmo vietu ieņem vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" no Šveices, bet Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Šveices komanda Cīrihes "ZSC Lions" apakšgrupu turnīru noslēgusi ar 11 punktiem un pirmo vietu D grupā. Savukārt H apakšgrupā aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā Norvēģijas vicečempione "Lorenskog" ar vienu punktu četrās spēlēs palika pēdējā, kamēr vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas "Steelers" zaudējusi trīs mačos, kas tai dod pēdējo vietu P grupā.

Apakšgrupu turnīrā katra komanda aizvadīs četras spēles – divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificēsies turnīra 1/16 finālam.

Pirmajā izslēgšanas kārtā komandas aizvadīs spēli mājās un izbraukumā, bet uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā. Izslēgšanas spēļu kārtas sāksies 4. oktobrī un noslēgsies ar finālu nākamā gada 7. februārī.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!