Pieredzējušais Latvijas hokeja uzbrucējs Herberts Vasiļjevs sestdien guva vārtus IIHF Čempionu līgas spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" komanda no Vācijas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Apakšgrupas pēdējās kārtas mačā "Pinguine" salūza noslēdzošajā trešdaļā un ar 3:5 (1:1, 1:1, 1:3) izbraukumā piekāpās Somijas vienībai Oulu "Karpat". Izšķirošos trīs vārtus "Karpat" iemeta nepilnu četru minūšu laikā trešās trešdaļas ievadā. Kaut 46. minūtē Vasiļjevs vēl samazināja deficītu līdz 3:5, izglābties "Pinguine" vairs nespēja.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Četrās E apakšgrupas spēlēs "Pinguine" savāca trīs punktus un palika pēdējā, trešajā, pozīcijā, tomēr no otro vietu guvušās Čehijas vienības Ostravas "Vitkovice" atpalika tikai par punktu.

Ar astoņiem punktiem četrās spēlēs C apakšgrupā pirmo vietu ieņem vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" no Šveices, kas nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, bet Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Šveices komanda Cīrihes "ZSC Lions" apakšgrupu turnīru noslēgusi ar 11 punktiem un pirmo vietu D grupā. Vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas "Steelers" zaudējusi trīs mačos, kas tai dod pēdējo vietu P grupā un pirms svētdien paredzētās noslēdzošās spēles ir zaudētas izredzes uz izslēgšanas turnīru, bet aizsarga Maksima Ponomarenko pārstāvētā Norvēģijas vicečempione "Lorenskog" H apakšgrupā ar vienu punktu palika trešajā pozīcijā un arī noslēdza savas gaitas Čempionu līgā.

Apakšgrupu turnīrā katra komanda aizvadīs četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificēsies turnīra 1/16 finālam. Sacensību fināls plānots nākamā gada 7. februārī.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas "Frolunda", kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu "Karpat" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!