Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Herberts Vasiļjevs beidzot oficiāli pagarinājis līgumu ar Vācijas Hokeja līgas (DEL) klubu Krēfeldes "Pinguine", apstiprinājusi vienības oficiālā mājaslapa internetā.

To, ka abas puses noslēgušas līgumu jau mēneša sākumā, ziņoja vācu hokeja portāls ''hockey-news.info'', tomēr "Pinguine" to oficiāli neapstiprināja.

Otrdien "Pinguine" paziņoja par līguma noslēgšanu ar vairākiem jaunajiem spēlētājiem, kā arī paziņoja treniņnometnes dalībniekus, kuru vidū bija arī viens no Latvijas izlases līderiem.

Iepriekš "hockey-news.info" ziņoja, ka līgums noslēgts uz trīs gadiem ar iespēju pagarināt līgumu vēl uz gadu.

Vasiļjevs "Pinguine" komandā spēlē jau kopš 2005.gada un ir tās kapteinis.

Kā ziņots, šovasar pastāvēja liela iespējamība, ka Vasiļjevs varētu pievienoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo", jo jūnijā Vasiļjevs ar Vācijas klubu nespēja vienoties par algas apmēru un to, uz cik gadiem noslēgt līgumu, tāpēc "Pinguine" nolēma atsaukt savu piedāvājumu Vasiļjevam. Tomēr Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs jūnijā atzina, ka "Dinamo" nebija gatavi maksāt Vasiļjeva aģenta pieprasīto summu.

Kā vēl viens variants, kur varētu pāriet Vasiļjevs, tika minēts viens no spēcīgākajiem Šveices klubiem "Davos".

Pagājušajā sezonā Vasiļjevs "Pinguine" komandas labā Vācijas čempionāta regulārajā sezonā 51 aizvadītajā spēlē guva 22 vārtus un izdarīja 36 rezultatīvas piespēles, ieņemot sesto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Regulāro čempionātu "Pinguine" noslēdza 12.vietā un neiekļuva izslēgšanas cīņās.

Savukārt šī gada pasaules čempionātā, kas risinājās Vācijā, Vasiļjevs, kurš pildīja kapteiņa funkcijas, Latvijas izlases sastāvā sešos mačos izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!