Foto: F64
Latvijas hokeja izlasi izšķirošajā spēlē par ceļazīmi uz Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm iegāza dažādi sīkumi, pēc zaudējuma Vācijai atzina galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase vāciešiem zaudēja ar rezultātu 2:3, tādējādi netiekot uz savām piektajām olimpiskajām spēlēm.

"Jāapsveic pretinieki ar uzvaru. Es gribu pateikties treneru štābam un pārējam personālam par palīdzību. Gribu pateikties arī Kirovam Lipmanam, kurš man uzticēja izlases vadīšanu," pēcspēles preses konferenci iesāka Vasiļjevs. "Diemžēl šajā mačā esam zaudētāji, taču redzējām, ka šai komandai ir raksturs. Ir šādas tādas lietas, kas komandas iekšienē ir jāaprunā un jāizdara. Šie neizdarītie sīkumi izvērtās liktenīgi."

"Spēlētājs katrā epizodē var nospēlēt labāk. Šodien bija tā, ka dažos momentos nopelnījām noraidījumus. It kā sīkums, bet mums šodien tas bija liktenīgi," turpināja treneris.

Vasiļjevs arī atgādināja, ka komandai viņa vadībā nebija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos visām spēles situācijām. "Spēle vienādos sastāvos mums bija laba. Spēlējām agresīvi un interesanti," atzina pieredzējušais speciālists.

Kad Latvijas izlase bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, tad otrā perioda vidū tika veikta vārtsargu maiņa, Kristera Gudļevska vietā stājoties Elvim Merzļikinam. Vasiļjevs atzina, ka tas tika darīts, lai dotu komandai signālu, ka ir iespējams mainīt spēles ritējumu: "Tas arī izdevās."

Ja Vasiļjevam būtu iespēja un laiks kaut ko mainīt komandas sastāvā, viņš šo iespēju izmantotu. "Ir spēlētāji, kuri mums trūka. Herbertu (Vasiļjevu) es izmantotu, bet viņš tagad bija savainots. Viņš varētu jaunos saliedēt un komandai dot savu pieredzi. Mums bija nepieciešami arī izteikti mazākuma spēlētāji, bet kā būtu, ja būtu," atzina Latvijas izlases treneris.

Vasiļjevs ar Lipmanu nav runājis par sadarbības turpināšanu, tomēr viņš uzsvēra – ja ir iespēja strādāt ar Latvijas izlasi, tad nav jādomā par to, ir jāskrien pieņemt šis piedāvājums.

Savukārt Vācijas izlases treneris Marko Šturms pēcspēles preses konferencē sacīja, ka cīņa bija lieliska un spēle bija saspringta.

"Faniem bija vērts maksāt naudu par biļetēm šādas spēles dēļ. Mēs bijām veiksmīgāki. Vienīgais, ko varu teikt, ka esam priecīgi, ka varam doties uz olimpiskajām spēlēm," teica Šturms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!