Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Herberts Vasiļjevs svētdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Vācijas augstākās līgas (DEL) regulārā čempionāta spēlē, kurā Krēfeldes "Pinguine" vienība savā laukumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Diseldorfas EG (DEG) hokejistus.

Vasiļjevs piedalījās savas komandas pirmajos gūtajos vārtos cīņas astotajā minūtē, kad rezultāts kļuva neizšķirts 1:1. Otrās trešdaļas izskaņā viņš tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu, kuru gan pretinieki gūtos vārtos nepārvērta.

Uzbrucējs mača gaitā veica piecus metienus pa vārtiem, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 12 spēlēs Vasiļjevs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Zaudējumu svētdien piedzīvoja latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" komanda, kas ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) savā laukumā atzina Manheimas "Adler" pārākumu.

Reķis šī mača statistikā palika nemanāms, paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citās spēlēs svētdien pieteikumā atkal nebija ne latviešu izcelsmes uzbrucēja Ralfa Rinkes (Hamburgas "Freezers"), nedz arī latviešu izcelsmes uzbrucēja Edija Rinkes-Leitāna (Ingolštates ERC), bet viņu pārstāvētās komandas svinēja uzvaras.

Čempionāta kopvērtējumā "Panther" ar 12 spēlēs iekrātiem 22 punktiem atrodas trešajā vietā, čempionvienība ERC ar 21 punktu 11 cīņās ir piektā, bet "Pinguine" ar 12 mačos gūtiem 18 punktiem ir astotā. Savukārt "Freezers" ar 16 punktiem 11 dueļos ir 11.vietā 14 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!