Foto: Latvijas Hokeja federācija
Jaunais Latvijas dāmu hokeja izlases galvenais treneris Hannu Saintula no Somijas vēlas panākt skaitlisku pieaugumu Latvijas sieviešu hokejā, norāda speciālists.

Saintula par Latvijas izlases galveno treneri tika nozīmēts septembra sākumā. 65 gadus vecais speciālists lielāko trenera karjeras daļu strādājis par Somijas sieviešu izlases galveno treneri, un šajā amatā viņš četras reizes kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju.

"Kļūšana par Latvijas izlases galveno treneri man ir jauns izaicinājums. Vēlos palīdzēt komandai. Tie laikam ir divi galvenie iemesli. Tāpat uzskatu, ka Latvija ir īsta hokeja valsts. Vēlos no jums mācīties, kā arī dot kaut ko no sevis. Vēlos sniegt visu savu pieredzi sieviešu hokejā. Esmu cilvēks, kas ļoti, ļoti mīl hokeju. Kad biju jauns un pārstāju spēlēt hokeju, uzreiz kļuvu par treneri. Man ir 45 gadu ilga trenera pieredze. Izbaudu darbu ar cilvēkiem, kuri mīl un ciena šo sportu," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju akcentē treneris.

Saintula uzsver, ka viņa mērķi īstermiņā ir maksimāli daudz palīdzēt nacionālajai izlasei un U-18 meiteņu komandai.

"Mums ir jāatrod iespēja kopīgi strādāt, respektējot Latvijas kultūru un tās hokeju. Centīšos ieviest nianses no sevis un somu hokeja modernos risinājumus," pauž somu treneris. "Ja runājam par ilgtermiņa mērķiem, tad vēlos panākt skaitlisku pieaugumu Latvijas sieviešu hokejā. Tas, protams, nav viegli. Nākotnē Latvijā vēlētos redzēt sieviešu hokejistu pieaugumu – vidēji 500 līdz 800 spēlētājām."

Saintula karjeras laikā vadījis arī Ķīnas sieviešu valstsvienību un Somijas augstākās līgas komandas "Espoo Blues" un "Kiekko-Espoo".

Latvijas sieviešu hokeja izlase nākamgad spēlēs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, kas 1. līdz 7. aprīlim notiks Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Mūsu dāmu izlases pretiniekos būs Īslande, Spānija, Meksika, Taivāna un Ziemeļkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!