Latvijas izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis svētdien aizsardzībā netika galā ar Čehijas hokeja leģendu Jaromiru Jāgru, kurš Čehijas ekstralīgas spēlē guva uzvaras vārtus, bet uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, viņa pārstāvētajai Plzeņas "Škoda" komandai ciešot zaudējumu.

Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva" komanda izbraukumā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) piekāpās Kladno "Rytīrži". Balinskis 21 minūtē un 51 sekundē trīsreiz meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētājiem izcēlās 49 gadus vecais Jaromirs Jāgrs. Uzvaru nesošajos vārtos leģendārais čehs tika galā ar Balinska pretspēli.

Jāgrs četrās regulārās sezonas spēlēs izcēlies ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Plzeņas "Škoda" viesos ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:1, 1:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Prāgas "Sparta" vienībai.

Dzierkals uz ledus pavadīja 21 minūti un 12 sekundes, kuru laikā sakrāja divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz meta pa vārtiem, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas izlases hokejists piecās spēlēs sakrājis jau četrus punktus (vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles). Dzierkals šobrīd ir komandas otrs rezultatīvākais hokejists.

Turpretī uzvaru svinēja uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzveica Liberecas "Bīlī Tygrži".

Māris Bičevskis 17 minūtēs un 12 sekundēs pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

No latviešu pārstāvētajām komandām sezonas ievadā vislabāk klājies "Mlada Boleslav", kas ar desmit punktiem piecās spēlēs atrodas turnīra līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!