Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien guva vārtus, bet Rūdolfs Balcers izpildīja divas rezultatīvas piespēles Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačos.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda trešdien savā laukumā ar 3:5 (2:0, 1:1, 0:4) piekāpās Leihaiveli "Phantoms" hokejistiem.

Latvijas uzbrucējs šī mača 40.minūtē guva komandas trešos vārtus, tobrīd panākdams 3:1. Tiesa, noslēdzošajās 20 minūtēs "Penguins" ielaida četrus bezatbildes vārtus un piedzīvoja zaudējumu.


Bļugers šajā spēlē veica četrus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš 33 mačos guvis 11 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā trešdienas spēlē Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators" komanda viesos ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pārspēja AHL čempioni Toronto "Marlies".

Balcers asistēja komandas otro un trešo vārtu guvumā, turklāt viņš tika nosaukts par mača otro spilgtāko zvaigzni. Latvietis šajā cīņā veica piecus metienus pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Šosezon Balcers 33 spēlēs guvis 13 vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt zaudējumu piedzīvojis latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" savu skatītāju priekšā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) piekāpās Ročesteras "Americans".

Kivlenieks šajā spēlē tika galā ar 27 no 31 metiena. Šosezon viņš desmit spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 3,33 ripas un atvairījis 88,8% metienu.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā piektajā vietā ar 35 punktiem 33 spēlēs atrodas Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kur astotā ar 26 punktiem 31 mačā ir aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears".

Savukārt Ziemeļu divīzijas trešajā vietā ar 36 punktiem 31 cīņā atrodas Klīvlendas "Monsters", kamēr septītā ar 30 punktiem 33 spēlēs ir Belevilas "Senators", bet pēdējo vietu starp astoņām vienībām ar 28 punktiem 31 duelī ieņem uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!