Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa otro kārtu ar uzvaru trešdien, 2. jūnijā, sāka Monreālas "Canadiens", kas ar 5:3 pieveica Vinipegas "Jets". Maču gan aizēnoja nežēlīgs spēka paņēmiens, ko pēc vārtu guvuma saņēma "Canadiens" uzbrucējs Džeiks Evanss, kurš laukumu atstāja uz nestuvēm.

"Canadiens" pēdējās trešdaļas vidū panāca 4:2, bet nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Jets" vienus vārtus atguva. Vinipegas komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko izmantoja "Canadiens" – sākoties pēdējai minūtei, Evanss panāca 5:3.

Taču tieši vārtu gūšanas brīdī pretinieku hokejists Marks Šeifelī izcēlās ar neredzētu rupjību. Evanss bija pirmais pie ripas aiz "Jets" vārtiem un meistarīgi, ātri ieslidināja ripu tukšajos vārtos, bet tajā brīdī lielā ātrumā viņā ietriecās Šeifelī. "Jets" centra uzbrucējs vēl izlika elkoni, ar ko ietriecās pretiniekā, to nonesot zemē. Evanss nebija gatavs rupjībai, nesagrupējās un vēl ar galvu atsitās pret ledu. Uzreiz sākās grūstīšanās starp abu komandu spēlētājiem, bet līdz pamatīgai dūru vicināšanai lieta nenonāca.

Evansam vairākas minūtes sniedza medicīnisko palīdzību, vēlāk viņš laukumu atstāja uz nestuvēm. Kā pēc spēles atklāja "Canadiens" galvenais treneris Dominiks Dišāms, Evansu nenogādāja slimnīcā, bet viņš esot mediķu uzraudzībā.

Šiefelī par rupjību saņēma lielo sodu 5+10, bet, visticamāk, NHL piespriedīs hokejistam lielāku sodu. Ja NHL rīcība nebūs barga, "Canadiens" hokejisti sola paši parūpēties par Šeifelī. "Ja viņš atgriezīsies sērijā, mēs viņa dzīvi padarīsim nožēlojamu," sola Monreālas komandas aizsargs Žoels Emdundsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!