Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" uzbrucējam Zekam Rinaldo piešķirta astoņu spēļu diskvalifikācija par neatļautu grūdienu mugurā Pitsburgas "Penguins" aizsargam Krisam Letangam pagājušās nedēļas regulārā čempionāta spēlē.

Kanādietim Rinaldo spēles laikā tika piešķirts piecu minūšu sods pēc tam, kad viņš, palecoties gaisā, izdarīja spēka paņēmienu pret Letangu, kurš tobrīd cīnījās pie laukuma apmales. Vēlāk "Flyers" uzbrucējs tika izraidīts no spēles pavisam.

Pēc veiktā spēka paņēmiena Letangs kādu laiku atradās uz ledus, bet pēc tam vien ar komandas pārstāvja palīdzību bija spējīgs pamest laukumu. Pēcāk viņš spēlē vairs neatgriezās, turklāt arī nākamajā duelī pret Čikāgas "Blackhawks" viņš nespēlēja.

Šis Rinaldo nav pirmais šāda veida sods, jo pērnā gada aprīlī viņš saņēma četru spēļu diskvalifikāciju par līdzīgu pārkāpumu pret Bufalo "Sabres" aizsargu Čedu Rūvdelu, bet 2012.gadā viņš tika pie divu maču diskvalifikācijas.

Šīs sezonas 36 spēlēs Rinaldo izcēlies vien ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Letangs šosezon ir viens no labākajiem aizsargiem līgā, 40 maču laikā izceļoties ar deviņiem gūtiem vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!