Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras četru nāciju turnīra pirmajā spēlē veltīja atzinīgus vārdus vārtsargiem, bet 100. spēli valstsvienībā aizvadījušais Kaspars Daugaviņš norādīja uz neierasto Liepājas laukumu.

Četru nāciju turnīrā Liepājā pirmajā Latvija ar grūtībām pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Slovēniju, uzvaru pamatlaikā izlaižot astoņas sekundes pirms beigu signāla.

"Lieliska spēle un paldies līdzjutējiem par lielisko atmosfēru. Kā gaidīju, spēle bija aizraujoša. Abās komandās ir jaunie spēlētāji, ir veterāni. Abām komandām bija daudz momentu, bet vārtsargi spēlēja lieliski. Pagarinājumā bija labas iespējas, bet beigās vēl pēcspēles metieni – laba sajūta pēc tādas uzvaras," LHF preses dienestam teica Hārtlijs.

Latvijas hokejisti piektdien Liepājā spēlēs pret Franciju, kas pirmajā mačā ar 2:4 zaudēja Baltkrievijai. Hārtlijs norāda, ka mača sākumā vārtos stāsies Kristaps Nazarovs, bet iespēja sevi apliecināt tiks dota vairākiem hokejistiem, kuri nedevās laukumā pret Slovēniju.

"Sākām ar labu iniciatīvu, labs ātrums, agresivitāte. Bijām vadībā, bet izgāzām otro periodu un viņi paŗņēma iniciatīvu spēlē, bet labi, ka uzvarējām. Pēc trīs brīvdienām bez ledus bija pasmagi pirmajā periodā, trešajā bija jau labāk skriet," sacīja Dagaviņš, kurš savā 100. spēlē izlases rindās neizcēlās ar rezultativitātes punktiem un nerelaizēja arī pēcspēles "bullīti".

Daugaviņš spēlēja vienā maiņā ar komandas biedru Maskavas "Spartak" rindās Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši. Latvijas vadošais uzbrucēju trijnieks, atrodoties laukumā, izdarīja lielāku spiedienu uz pretinieku vārtiem, tomēr nesaprašanās liedza tikt viņiem pie punktiem, uzskata Daugaviņš.

Daugaviņš piebilda, ka ir patīkami uzspēlēt citās pilsētās, lai gan Liepājā ir nedaudz nepierastas sajūtas. "Forši uzspēlēt citā vietā, nevis vienā vietā. Mazāka halle, liekas lielāks skaļums no līdzjutējiem. Jāpierod pie ledus kvalitātes, pie laukuma, kas ir savādāks nekā Rīgā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!