Foto: Kadrs no video

Latvijas aizsargs Jānis Jaks trešdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, palīdzot Beikersfīldas "Condors" komandai izcīnīt uzvaru.

"Condors" mājās ar rezultātu 6:2 (2:0, 3:1, 1:1) pārspēja Hendersonas "Silver Knights".

Jaks ar rezultatīvu piespēli atzīmējās otrā perioda astotajā minūtē, kad palīdzēja komandas biedram panākt 4:0. Pirms tam šajā paša periodā pēc nospēlētām desmit sekundēm Jaks izvicināja dūres ar pretinieku uzbrucējs Benu Džounsu, kurš apmēram 25 sekunžu ilgajā cīņā izdarīja vairāk sitienu, taču pirmais nonāca uz ledus.

Jakam šajā spēlē bez rezultatīvas piespēles un piecām soda minūtēm arī viens metiens pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Latviešu aizsargs šajā sezonā 17 spēlēs guvis divus vārtus, trīsreiz rezultatīvi piespēlējis un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Condors" ar 41 punktu 33 spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijā.

Savukārt vārtsargs Mareks Mitens palika ārpus pieteikuma spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bingemtonas "Devils" mājās ar 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Hēršijas "Bears" pārākumu.

AHL sezona sākās 5.februārī un tajā 28 vienības sadalītas pa piecām divīzijām, kurās nav vienāds komandu skaits. Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs arī nevienādu spēļu skaitu, bet izslēgšanas turnīru nav paredzēts izspēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!