Foto: F64

Otrdien iepirkšanās un izklaides centra "Akropoles" ledus laukumā norisinājās Latvijas hokeja izlases jauno formu prezentācija, un valstsvienības hokejisti jaunajos kreklos aizvadīja paraugspēli.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis skaidroja, ka jaunajās formās Latvijas valstsvienība gatavosies pasaules čempionātam, aizvadot pārbaudes spēles.

Jauno formu dizainu izstrādājis Haralds Apinis, iekļaujot tajā četru Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu – Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales – ģerboņus, kā arī Latvijas valsts ģerbonī redzamo grifu un lauvu. Latvijas valstsvienības spēlētāju krūtis pārbaudes spēlēs rotās ģerboņu kontūrzīmējumi – grifs ar zobenu labajā ķetnā, kas redzams gan Vidzemes, gan Latgales ģerboņos, lauva no Kurzemes ģerboņa un Zemgales ģerbonī redzamais alnis. Pirmo reizi uz hokeja valstsvienības krekliem redzams arī sarkanbaltsarkanais Latvijas karogs.

Paraugspēlē piedalījās vārtsargi Gustavs Dāvis Grigals un Jānis Voris, aizsargi Kristaps Zīle un Uvis Balinksi, kā arī uzbrucēji Rihards Bukars, Rodrigo Ābols, Mārtiņš Dzierkals un Rihards Marenis.

Latvijas valstsvienība bez vairākiem līderiem dosies uz Franciju, kur aizvadīs pirmās divas pārbaudes spēles. Pēc pārbaudes spēlēm ar Francijas izlasi 19. un 21. aprīlī Latvijas izlase savu skatītāju priekšā 24. un 25. aprīlī "Arēna Rīga" uzņems Krieviju. Šajos mačos jau varētu spēlēt arī komandas līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!